ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ: Με ατομικές συμβάσεις το εφάπαξ – Οι αλλαγές που εξετάζει ο Γ. Βρούτσης

Από τα εφάπαξ και τις επικουρικές συντάξεις θα ξεκινήσουν όπως όλα δείχνουν οι σαρωτικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα που πρανήγγειλε ο υπουργός εργασίας Γ.Βρούτσης. Στόχος είναι να δημιουργηθούν στα Ταμεία πρόνοιας και επικουρικής ασφάλισης ατομικές συμβάσεις- δηλαδή προσωπικοί λογαριασμοί- με την ασφαλιστική πορεία του κάθε εργαζόμενου, αναφέρει ρεπορτάζ της εφημερίδας Το Έθνος.

Κρίσιμη θα είναι η επόμενη επίσκεψη της τρόικας, καθώς αν δεν καλυφθεί η μαύρη τρύπα, θα τεθεί θέμα νέων παρεμβάσεων στις καταβαλλόμενες συντάξεις. Σημειώνεται πως η ρύθμιση χρεών δεν

αποδίδει καρπούς, καθώς αναμένεται να εισπράττονται 30 και όχι 100 εκατομμύρια τον μήνα.

Πέντε θέματα βρίσκονται στο επίκεντρο:

- Ο νέος τρόπος υπολογισμού του εφάπαξ.

- Οι αλλαγές στις επικουρικές συντάξεις.

- Η αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων στα ταμεία κύριας ασφάλισης.

- Η δημιουργία Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών.

- Η μείωση των εργοδοτικών εισφορών με βάση τις μνημονιακές δεσμεύσεις.

Νωριτερα μεταδίδαμε:

Ριζικές αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης, μιλώντας την Τετάρτη στο Mega, τονίζοντας πως το ασφαλιστικό «δεν είναι βιώσιμο» με τη σημερινή του μορφή και ως εκ τούτου υπάρχει ανάγκη «εκ θεμελίων» αλλαγής του συστήματος με θέσπιση ενιαίων κανόνων λειτουργίας του ασφαλιστικού συστήματος και ενιαίο τρόπο είσπραξης των οφειλών.

Ο υπουργός Εργασίας δήλωσε ότι η αναζήτηση των χρημάτων για την καταβολή συντάξεων από τα Ταμεία δεν είναι εύκολη υπόθεση.

Αναφορικά με τη ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία, η οποία μέχρι σήμερα δεν έχει αποδώσει τα προσδοκώμενα αποτελέσματα, ο κ. Βρούτσης ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει άλλη όμοια ρύθμιση στο μέλλον.

Τέλος, αναφορικά με τις συντάξεις «μαϊμού» είπε πως αυτές ανέρχονταν σε 55.000 και πως απαιτήθηκαν μόλις 7 μήνες για να εντοπισθούν και να σταματήσει η παροχή τους.

Keywords
Τυχαία Θέματα