Αρνητική εικόνα στη Wall Strret – Αγωνία για την πιθανή στάση πληρωμών

Η νέα προειδοποίηση της υπουργού Οικονομικών των ΗΠΑ Τζάνετ Γέλεν ότι «οι ΗΠΑ ενδέχεται να βρεθούν σε κατάσταση στάσης πληρωμών την 1η Ιουνίου εάν δεν εξευρεθεί συμφωνία στο Κογκρέσο για να αυξηθεί το όριο δανεισμού του ομοσπονδιακού κράτους», επηρέασε αρνητικά τη Wall Street.

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,01% – 336 μονάδες στις 33.012 μονάδες,

ο S&P 500  0,64% στις 4.109 μονάδες και o Nasdaq 0,18% στις 12.343 μονάδες.

Ο δείκτης περιφερειακών τραπεζών υποχώρησε 1,5% και οι μετοχές της PacWest έχασαν στο ταμπλό 11%.

«Αθέτηση πληρωμών από την Ομοσπονδιακή Κυβέρνηση των ΗΠΑ θα προκαλούσε χάος στις Χρηματοπιστωτικές Αγορές», προέβλεψε ο Πολ Κρούγκμαν.Οι διαπραγματεύσεις για το πλαφόν στο χρέος συνεχίζονται με τη συνάντηση που θα πραγματοποιήσει ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων, Κέβιν Μακάρθι. Ο Μακάρθι δήλωσε την Τρίτη ότι οι Ρεπουμπλικάνοι, που ελέγχουν τη Βουλή των Αντιπροσώπων με 222 έναντι 213 των Δημοκρατικών, θα συμφωνήσουν μόνο σε μια πρόταση που θα μειώνει τις δαπάνες του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού στο μέλλον.Επίσης, η Τζ.Γέλεν, θα συναντηθεί την Πέμπτη με κορυφαίους τραπεζίτες των ΗΠΑ για το ίδιο θέμα αλλά και για το θέμα της κατάστασης των περιφερειακών τραπεζών.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ  ενισχύθηκε κατά τέσσερις μονάδες βάσης στο 3,54% και το 2ετές ΚΑΤΆ  πέντε μονάδες βάσης στο 4,06%.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Στο «κόκκινο» έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα