ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Στην Κεντρική Τράπεζα μεταφέρει τις πληρωμές ομολόγων – Παρακάμπτει τις ΗΠΑ

H Αργεντινή παρουσίασε σχέδιο για να παρακάμψει την απόφαση του αμερικανικού δικαστηρίου που δεν της επιτρέπει να πραγματοποιήσει τις πληρωμές στις ΗΠΑ, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.

Σε ομιλία της η πρόεδρος της χώρας, Cristina Kirchner δήλωσε ότι θα ζητήσει την έγκριση του Κογκρέσου για να κάνει τις πληρωμές στα ξένα ομόλογα στην Αργεντινή και όχι στις ΗΠΑ, όπου το αμερικανικό δικαστήριο την εμποδίζει να προχωρήσει σε πληρωμές μέχρι

να πληρώσει και τα hedge funds που ζητούν την πλήρη ικανοποίηση των απαιτήσεων τους.

Η πρόταση προβλέπει την ανταλλαγή των ομολόγων που διέπονται από ξένο δίκαιο με ομόλογα εγχώριου δικαίου, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που έχει ήδη κατατεθεί στο Κογκρέσο.

Εφόσον το σχέδιο λάβει το πράσινο φως από το Κογκρέσο, η κυβέρνηση θα καταθέσει τα κεφάλαια για τις πληρωμές στα νέα ομόλογα σε έναν λογαριασμό στην κεντρική τράπεζα της χώρας. Η κυβέρνηση θα αντικαταστήσει επίσης τον υφιστάμενο διαχειριστή, την αμερικανική Bank of New York Mellon Corp. με την κρατική Banco de la Nacion ή κάποια άλλη τράπεζα που θα εγκρίνουν οι ομολογιούχοι.

Μια τέτοια ανταλλαγή δεν έχει πραγματοποιηθεί ποτέ στο παρελθόν στις διεθνείς αγορές, σημειώνουν οι αναλυτές, επισημαίνοντας ότι είναι δύσκολο να εκτιμηθεί ποια θα είναι η αντίδραση των ομολογιούχων.

Keywords
Τυχαία Θέματα