ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ 4-1 (ΤΕΛΙΚΟ): Αυτός ο Μπεργκ είναι για …Champions League!

Με τέσσερα γκολ του killer Μπεργκ κι ένα ξέσπασμα από το 20’ έως το 45’ ο Παναθηναϊκός ανέτρεψε το 0-1 και επικράτησε 4-1 της Μίντιλαντ παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης για τους ομίλους του Europa League.

Με τον Μπεργκ να εκτελεί τέσσερις φορές και τον Καρέλη να αποδεικνύει ότι δικαιούται τη θέση δίπλα του, ο Παναθηναϊκός

ουσιαστικά εξασφάλισε την παρουσία του στους ομίλους του Europa League.

Ο Παναθηναϊκός δεν έκανε τίποτε το εξωπραγματικό το βράδυ της Πέμπτης και η Μίντιλαντ δεν ήταν ανάλογης δυναμικής. Ωστόσο, έκανε τα αυτονόητα αλλά τα έκανε με πειστικό τρόπο και ως επιστέγασμα πήρε το σκορ πρόκρισης.

Ο ρόμβος στη μεσαία γραμμή δούλεψε πολύ καλά, οι Μπεργκ και Καρέλης συνεργάστηκαν άψογα ενώ με λίγες εξαιρέσεις η άμυνα περιόρισε τους κινδύνους.

Η ρεβάνς της Δανίας αποκτά διαδικαστικό χαρακτήρα και με τη δέουσα συγκέντρωση και προσοχή, θα είναι ένα παιχνίδι που θα επισφραγίσει το εισιτήριο. Παράλληλα, η νίκη βελτίωσε την ψυχολογία και την αυτοπεποίθηση των ποδοσφαιριστών, αφού ο αποκλεισμός από τη Σταντάρ είχε αφήσει σημάδια…

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: “Απόστολος Νικολαϊδης”

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Κοτσόλης, Σίλντενφελντ, Μέντες, Τριανταφυλλόπουλος, Νάνο, Λαγός (77’ λ.τ. Μπούι), Ζέκα, Πράνιτς, Ντίνας (66’ Ατζαγκούν), Καρέλης (77’ Πέτριτς), Μπεργκ.

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: Χόγκαρντ, Πούλσεν, Ράσμουσεν (23’ λ.τ. Ονουάτσου, 84’ Γιάνσεν), Λαούριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκα, Μπάνγκααρντ, Σίστο, Χασάν (59’ Λάρσεν), Ουζουτσούκου, Ιγκμπούν.

Γκολ: 20’ (πεν.)-23’-45’-89′ Μπεργκ / 13’ Λαούριντσεν

Κίτρινες κάρτες: 70’ Λαγός, 77’ Τριανταφυλλόπουλος / 19’ Ουζουτσούκου, 20’ Σβιατσένκο, 35’ Ντίκα

Κόκκινες κάρτες: 81’ Τριανταφυλλόπουλος (2 κιτ.) / 58’ Σβιατσένσκο (2 κιτ.)


Τα 3 Γκολ του Marcus Berg by patagooos

Η ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ BANK WARS

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ – ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ 4-1Μπεργκ 21′,24′,45′- Λάουριντσεν 13′, 89′(αυτογκόλ)

Η UEFA χρεώνει το 4ο γκολ ως αυτογκόλ του Λάουριντσεν

89′ Γκολ!!!! για τον Παναθηναϊκό με σουτ από τον Μπεργκ

85′ Αλλαγή για τη Μίντιλαντ. O Γιάνσεν αντικαθιστά τον Ονουάτσου 81′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου (Παναθηναϊκός) Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Τριανταφυλλόπουλου (Παναθηναϊκός) Ανόητη ενέργεια του Τριανταφυλλόπουλου, που χωρίς λόγο χρησιμοποιεί τον αγκώνα για να μαρκάρει τον αντίπαλό του και δέχεται μία ακόμα κίτρινη κάρτα σε λίγα λεπτά και δικαίως αποβάλλεται 78′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. O Πέτριτς αντικαθιστά τον Καρέλη 77′ Κίτρινη Κάρτα στον Τριανταφυλλόπουλο 76′ Φάουλ για τη Μίντιλαντ μετά από μαρκάρισμα του Καρέλη στον Χάουγκαρντ 69′ Κίτρινη Κάρτα στον Λαγό Για μαρκάρισμα στον Ονουάτσου 67′ Αλλαγή για τον Παναθηναϊκό. Ο Ατζαγκούν πέρασε στην θέση του Ντίνα 62′ Σουτ του Τζιμ Λάρσεν για τη Μίντιλαντ και μπλοκάρει ο Κοτσόλης 60′ Αλλαγή για τη Μίντιλαντ. O Τζιμ Λάρσεν αντικαθιστά τον Χασάν 59′ Ξέμεινε από κεντρικούς αμυντικούς ενόψει της ρεβάνς η Μίντιλαντ, αφού είναι τιμωρημένοι τόσο ο Σβιατσένκο, αλλά και ο Ντίκο που συμπλήρωσε κάρτες 58′ Δεύτερη κίτρινη κάρτα και αποβολή του Σβιατσένκο (Μίντιλαντ) Ο Σβιατσένκο ανατρέπει και πάλι τον Καρέλη, με αποτέλεσμα να δεχθεί τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί 53′ Σουτ του Χασάν για τη Μίντιλαντ και μπλοκάρει ο Κοτσόλης 49′ Άστοχο σουτ του Μπεργκ για τον Παναθηναϊκό Τετ-α-τετ του Μπεργκ με τον Χάουγκαρντ, η μπάλα πάνω από την εστία 46′ Σουτ του Καρέλη για τον Παναθηναϊκό και απόκρουση από τον Χάουγκαρντ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό. Από λάθος των Δανών ο Καρέλης βγαίνει τετ α τετ, όμως σουτάρει δυνατά πάνω στον πορτιέρο των φιλοξενούμενων 45′ ΓΚοοοοολ για τον Παναθηναϊκό! Ο Τριανταφυλόπουλος κάνει την σέντρα και ο Μπεργκ αμαρκάριστος από κοντά κάνει το 3-1. Απόλαυση ο Σουηδός… 41′ Τεράστια ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό! Ο Νάνο κάνει ωραία την σέντρα, όμως το σουτ του Μπεργκ από το πέναλτι φεύγει ελάχιστα πάνω από την εστία

38′ Παραχώρηση κόρνερ για τη Μίντιλαντ από τον Ζέκα

36′ Πολύ καλό σουτ του Λαγού, ο πορτιέρο της Μίντιλαντ βρίσκει ελάχιστα την μπάλα και την διώχνει κόρνερ

36‘ Κίτρινη κάρτα για τον Ντίκοχ

29΄ Ο Παναθηναϊκός συνεχίζει να πιέζει ασφυκτικά , με τον Ντίνα να βγάζει σέντρα και τον Καρέλη να κάνει ένα γυριστό , χωρίς αποτέλεσμα όμως.

24′ Ο Καρέλης κάνει άνω κάτω την άμυνα των Δανών πασάρει στον Μπεργκ που με έξοχο πλασέ κάνει το 2-1!!!

Γκολ για τον Παναθηναϊκό με σουτ από τον Μπεργκ Κίνηση του Καρέλη από αριστερά, παράλληλη μπαλιά προς τον Μπεργκ, που με εξαιρετικό πλασέ κάνει το 2-1 και πετυχαίνει την ολική ανατροπή

Γκολ του Μπεργκ για τον Παναθηναϊκό με πέναλτι

21:12 12΄ 0-1 για τη Μίντιλαντ με μακρινό φάουλ του Λαούριντσεν.

21:09 9΄ Μακρινή μπαλιά του Ζέκα και για λίγο δεν προλαβαίνει ο Μάρκους Μπέργκ

21:07 8′ Ο Παναθηναϊκός δείχνει να έχει μπει δυνατά στο παιχνίδι και προσπαθεί να εκμεταλλευτεί τις αδυναμίες που παρουσιάζει στην άμυνά της η Μίντιλαντ.

21:05 6΄Απίστευτη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό με τον Καρέλη να εκμεταλλεύεται το λάθος της άμυνας των Δανών, να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Χάουγκαρντ, όμως το γεγονός οτι είχε χάσει το κοντρόλ από ξεκίνημα, αλλά και η πίεση του Σβιατσένκο δεν του επέτρεψαν να τελειώσει την φάση

21:03 4′ Χωρίς αποτέλεσμα όμως, καθώς οι άμυνα της Μίντιλαντ έδιωξε

21:02 4′ Πρώτο κόρνερ για τον Παναθηναϊκό, με τον Νάνο στην εκτέλεση21:02 3′ Γέμισμα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως η κεφαλιά του Ράσμουσεν από πλάγια θέση, κατέληξε άουτ.21:02 3′ Γέμισμα στην περιοχή του Παναθηναϊκού, όμως η κεφαλιά του Ράσμουσεν από πλάγια θέση, κατέληξε άουτ.

20:59 1′ Έναρξη της αναμέτρησης

20:58 Περίπου 12-13.000 θεατές στην Λεωφόρο, με την προσέλευση του κόσμου όμως να συνείζεται…

20:40 - Οι περίπου 30 οπαδοί της Μίντιλαντ έχουν πάρει την θέση τους στην θύρα 4

Η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Μέντες, Νάνο, Λαγός, Πράνιτς, Ντίνας, Ζέκα, Καρέλης, Μπεργκ

Στον πάγκο για τον Παναθηναϊκό: Στιλ, Χουχούμης, Ατζαγκούν, Μπούι, Ρισβάνης, Μπούρμπος, Πέτριτς

Η ενδεκάδα της Μίντιλαντ: Χάουγκαρντ, Λάουριντσεν, Σβιατσένκο, Ντίκοχ, Γένσεν, Πόουλσεν, Σίστο, Χασάν, Ουζοτσούκβου, Ράσμουσεν, Ιγκμπούν

Στον πάγκο για την Μίντιλαντ: Χέινζε, Λάρσεν, Ρόμερ, Σπαρβ, Λάρσεν, Γιάνσεν, Ονουάτσε

20:35 – Καλησπέρα από την Λεωφόρο, εδώ όπου στις 21:00 ο Παναθηναϊκός φιλοξενεί την Μίντιλαντ με στόχο να… περάσει από σήμερα ή έστω να πάρει ένα ισχυρό προβάδισμα πρόκρισης.

- Απευθείας μετάδοση από το OTESPORTS1.

- Η Λεωφόρος αναμένεται να έχει 14-15.000 κόσμο.

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ παίζει απόψε στην κατάμεστη Λεοφόρο Αλεξάνδρας ένα κρίσιμο παιχνίδι για την είσοδο στους ομίλους του Europa League με την Μίντιλαντ . Το ματς θα μεταδοθεί στις 21:00 από τον ΟΤΕ TV. Δεν θα παίξουν οι Γιώργος Κουτρουμπής και Βίκτωρας Κλωναρίδης που είναι τραυματίες.

Η 20μελής αποστολή:Κοτσόλης, Στιλ, Κότσαρης, Τριανταφυλλόπουλος, Μέντες, Σίλντενφελντ, Νάνο, Χουχούμης, Μπούρμπος, Ζέκα, Λαγός, Πράνιτς, Ατζαγκούν, Δώνης, Ρισβάνης, Καρέλης, Πέτριτς, Μπεργκ, Μπούι και Ντίνας.

Ο Γιάννης Αναστασίου μίλησε στους παίκτες του για τον αγώνα της Πέμπτης με τη Μίντιλαντ, λέγοντας τους ότι μοιάζει πολύ με τη Σταντάρ Λιέγης.

«Είναι μία ομάδα, που μοιάζει πολύ στη Σταντάρ. Εχει πολύ καλούς παίκτες στα χαφ και στην επίθεση, αλλά και με αδυναμίες στην άμυνα. Είναι δυνατοί στα στημένα και έχουν πετύχει αρκετά γκολ. Παίζουν πειθαρχημένα, τρέχουν πολύ. Θέλουν μεγάλη προσοχή οι ακραίοι τους, πρέπει να εγκλωβίσουμε τους κεντρικούς τους χαφ να μη μοιράζουν την μπάλα μπροστά και να πιέσουμε ψηλά την άμυνά τους, γιατί έχει αδυναμίες», είπε ο Αναστασίου δείχνοντας και βίντεο με την ομάδα της Δανίας.

Οι δηλώσεις του Γκλεν Ρίντεσχολμ:«Είμαστε εδώ για ένα καλό αποτέλεσμα. Είμαστε χαρούμενοι που ξεκινάμε από την Ελλάδα και θέλουμε την πρόκριση. Έχουμε κάποιους τραυματίες αλλά ήρθαμε με μια καλή ομάδα. Είμαστε αισιόδοξοι και περιμένουμε αύριο τον αγώνα με τον Παναθηναικό».Είναι ο Παναθηναϊκός το φαβορί;«Ο Παναθηναϊκός φυσικά είναι το φαβορί. Είμαστε μια ομάδα με δεκαπέντε χρόνια ιστορίας. Είναι η πρώτη φορά που πάμε να μπούμε στους ομίλους. Ο Παναθηναϊκός έχει τεράστια ιστορία. Ξέρουμε πως τα τελευταία χρόνια είναι λίγο πίσω από τον Ολυμπιακό αλλά είναι το μεγάλο φαβορί στο δικό μας ζευγάρι.Αν δείτε τα παιχνίδια με την Σταντάρ είναι εκπληκτικό το πως δεν προκρίθηκε ο Παναθηναϊκός. Μόνο ο θεός του ποδοσφαίρου μπορεί να το ξέρει. Εμείς είμαστε μια ομάδα που ναι μεν κέρδισε την Κοπεγχάγη αλλά ο Παναθηναϊκός παραμένει το φαβορί για την πρόκριιση».Σας φοβίζει κάτι είτε αγωνιστικά, είτε σαν ατμόσφαιρα εδώ, είτε σαν καιρικές συνθήκες;«Δεν μας φοβίζει τίποτα. Είμαστε Βίκινγκς από τον βορρά. Η ζέστη αποτελεί κομμάτι του ματς. Σεβόμαστε τον Παναθηναϊκό. Μας προβληματίζει το πρέσινγκ του Παναθηναϊκού, αλλά έχουμε και εμείς καλή ομάδα, τακτικά, ατομικά. Αν διαχειριστούμε σωστά τα πρώτα δεκαπέντε λεπτά, τότε θα είμαι αισιόδοξος για την πρόκριση. Ο Παναθηναϊκός έχει κάποιες αδυναμίες, αν θέλετε να σας τις πω».Ποιες είναι αυτές;«Είναι οι παίκτες που δεν κάνουν το… both ways. Σε επίθεση και άμυνα. Η άμυνα έχει κάποια θέματα ενώ εμείς είμαστε συμπαγής. Τα υπόλοιπα θα τα δούμε αύριο».

ΜΙΝΤΙΛΑΝΤ: ΧΩΡΙΣ ΔΥΟ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Τους παίκτες που θα έχει στη διάθεσή του για το πρώτο ματς με τον Παναθηναϊκό στα πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ ανακοίνωσε ο προπονητής της Μίντιλαντ, Γκλεν Ρίντερσχολμ.

Απόντες είναι οι τραυματίες Κρίστιαν Μπακ Μπαχ και Πέτερ Άντερσον, οι οποίοι μένουν στη Δανία, ενώ στην αποστολή συμπεριλαμβάνεται κανονικά το νέο μεταγραφικό απόκτημα της ομάδας, Τζιμ Λάρσεν.

Αναλυτικά, οι 19 ποδοσφαιριστές που θα ταξιδεύσουν στην Αθήνα:

1. Lasse Heinze
3. Tim Sparv
6. Jim Larsen
7. Jakob Poulsen
9. Morten ‘Duncan’ Rasmussen
10. Tim Janssen
14. Jakob Haugaard
15. Jesper Lauridsen
18. Erik Sviatchenko
19. Marco Larsen
20. Francis Dickoh
26. Patrick Banggaard
27. Pione Sisto
28. André Rømer
33. Paul Onuachu
35. Frederik Møller
36. Rilwan Hassan
43. Izunna Uzochukwu
44. Sylvester Igboun

ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ ΒΑΝΤ

Ο 35χρονος Μαγυάρος, Ίστβαν Βαντ, ορίστηκε από την UEFA να διευθύνει τον πρώτο αγώνα του Παναθηναϊκού με τη Μίντιλαντ για τα playoffs του Europa League την Πέμπτη στο ”Απόστολος Νικολαΐδης”.

Ο Βαντ διευθύνει αναμετρήσεις ευρωπαϊκών διοργανώσεων από το 2007, ενώ στο παρελθόν έχει βρεθεί δύο φορές σε αγώνες ελληνικών ομάδων στην Ευρώπη.

Στις 8 Μαρτίου του 2012 είχε διευθύνει τον αγώνα Μέταλιστ-Ολυμπιακός (0-1) για τους “16″ του Europa League, ενώ στις 4 Νοεμβρίου του 2008 ήταν τέταρτος διαιτητής στην εκτός έδρας αναμέτρηση του Παναθηναϊκού με την Βέρντερ Βρέμης για το Champions League, με τους Πράσινους να επικρατούν στην Γερμανία με 3-0.

Ο 35χρονος Μαγυάρος προέρχεται από μια άκρως… διαιτητική οικογένεια, καθώς ο παππούς του, ο πατέρας του, αλλά και η αδελφή του ασχολήθηκαν με την διαιτησία.

ΠΑΕΙ ΟΑΚΑ ΤΟ ΠΑΟ – ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Στο… παλιό «σπίτι» του Παναθηναϊκού, το ΟΑΚΑ, θα φιλοξενηθεί το ματς της πρώτης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας ανάμεσα στο «τριφύλλι» και τον Λεβαδειακό (21:30).

Υπενθυμίζεται πως ο ΑΠΟΔΗΛ (Αθλητικός Πολιτιστικός Δημοτικός Οργανισμός Λειβαδιάς) που έχει την ευθύνη και την αρμοδιότητα σχετικά με τα γήπεδα, ενημέρωσε τη διοίκηση της ΠΑΕ της Βοιωτίας πως εάν δεν υπογραφεί μέχρι την Παρασκευή νέα σύμβαση παραχώρησης του σταδίου, δεν πρόκειται να δώσει έγκριση για να πραγματοποιηθούν αγώνες και κατά συνέπεια το παιχνίδι με τον Παναθηναϊκό. Από την πλευρά τους, οι άνθρωποι του Λεβαδειακού υποστηρίζουν πως η παρούσα σύμβαση προβλέπει παραχώρηση της χρήσης στην ομάδα μέχρι το 2021, οπότε δεν μπήκε καν σε συζητήσεις.

Keywords
Τυχαία Θέματα