Απλήρωτοι λογαριασμοί της ΔΕΗ σε funds – “Εγγύηση” σε επενδυτές για χρηματοδότηση με 300 εκατ.

Η ΔΕΗ ετοιμάζεται να πουλήσει πακέτα απλήρωτων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος σε ξένα funds, ως εγγύηση στους επενδυτές που θα χρηματοδοτήσουν την επιχείρηση με 300 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι οι απλήρωτοι λογαριασμοί φθάνουν στα 2,5 δισ ευρώ!

Σε ό,τι αφορά τους πελάτες της δημόσιας εταιρείας, η διάθεση «πακέτου» ληξιπρόθεσμων οφειλών δεν αλλάζει κάτι ως προς την καθημερινότητά τους. Η ΔΕH θα “κυνηγάει” τους οφειλέτες, σε συνεργασία

φυσικά με την κοινοπραξία εξειδικευμένων συμβούλων της Qualco του κ.Τσακαλώτου, εξαδέλφου του υπουργού.

Η Qualco συνεργάζεται με τη σειρά της με εταιρείες εισπρακτικές, οι οποίες, η αλήθεια είναι, πως στην περίπτωση αυτή είναι πολύ πιο…ευγενικές από τις αντίστοιχες των τραπεζών που διεκδικούν με απαράδεκτους τηλεφωνικούς τρόπους καθημερινά τους οφειλέτες.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, δημιούργησε 100 ομάδες οφειλετών, και για την κάθε μία αντιστοιχούσε ουσιαστικά ένας διαφορετικός τρόπος πληρωμής. Ανέθεσε την προσέγγιση των πελατών σε εταιρείες απαιτήσεων τις οποίες επόπτευε η ίδια η Qualco. Έγιναν περίπου 900.000 τηλεφωνήματα σε 750.000 καταναλωτές, με μόλις 150 παράπονα, λένε οι ίδιες πηγές.

Οπως υποστηρίζεται, η προσέγγιση ήταν προσεκτική έναντι των οφειλετών κι όταν διαπιστωνόταν πως κάποιοι από αυτούς αδυνατούσαν να ανταποκριθούν στον συμφωνηθέντα νέο τρόπο αποπληρωμής, επιδιώκονταν νέα τηλεφωνική επικοινωνία και νέος διακανονισμός.

Κατόπιν των προαναφερόμενων αποτελεσμάτων, η ΔEH προχώρησε στην προετοιμασία της τιτλοποίησης των ληξιπρόθεσμων απαιτήσεών της.

Keywords
Τυχαία Θέματα