Απίστευτο – Τρεις χιλιάδες Ευρωπαίοι έχουν γίνει Τζιχαντιστές – Πως στρατολογούνται

O αριθμός των Ευρωπαίων που έχουν μεταβεί στη Συρία και το Ιράκ προκειμένου να πολεμήσουν στο πλάι των τζιχαντιστών έχει αυξηθεί «σε περίπου 3.000» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Ευρωπαίος συντονιστής για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, Ζιλ ντε Κερσόβ!

Οι μαχητές αυτοί προέρχονται κυρίως από τη Γαλλία, τη Μεγάλη Βρετανία, τη Γερμανία, το Βέλγιο, την Ολλανδία, τη Σουηδία και τη Δανία, όμως «ένας μικρός αριθμός» προέρχεται επίσης από την Ισπανία, την Ιταλία, την Ιρλανδία και επιπλέον από την Αυστρία.

«Η

ροή δεν έχει διακοπεί και είναι πιθανόν ότι η διακήρυξη του χαλιφάτου να έχει έναν κάποιο αντίκτυπο» επισήμανε ο Κερσόβ σε μια συνέντευξη που παραχώρησε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Υπενθυμίζεται πως το Ισλαμικό Κράτος κάλεσε την Δευτέρα τους μουσουλμάνους που ζουν στη Δύση να σκοτώνουν πολίτες, κυρίως Αμερικανούς και Γάλλους, των χωρών εκείνων που έχουν συγκροτήσει το διεθνή συνασπισμό για να αντιταχθεί στην επέλαση της εξτρεμιστικής οργάνωσης στο Ιράκ και τη Συρία.

Ειδικοί αναλυτές επισημαίνουν πως οι στρατολογήσεις γίνονται κυρίως μέσω των social media (κυρίως Twitter και Facebook) και στοχεύουν σε νεαρούς άνδρες και γυναίκες, όχι απαραίτητα Μουσουλμάνους εκ γενετής αλλά και όσους ασπάστηκαν το Ισλάμ. Μερικοί από τους νέους υποκινούνται από μια βαθιά απογοήτευση από την Δύση αποτελούν εύκολη λεία για διάφορες ομάδες που υπόσχονται μια ζωή όλο μεγαλεία.

Keywords
Τυχαία Θέματα