ΚΙΝΑ: Οι εκτιμήσεις Goldman Sachs και ΔΝΤ για την ανάπτυξη

Η Goldman Sachs υποβάθμισε τις εκτιμήσεις της για την ανάπτυξη του ΑΕΠ της Κίνας το 2015 στο 7,1% από 7,6% προηγουμένως, ενώ άφησε αμετάβλητη την εκτίμηση για ανάπτυξη 7,3% το 2014.

“Η δυνητική ανάπτυξη της Κίνας αναμένεται σταδιακά να επιβραδύνει για να διαμορφωθεί λίγο πάνω από το 7% τα επόμενα πέντε χρόνια”, αναφέρουν οι αναλυτές της Goldman.

Η τράπεζα

αναθεώρησε καθοδικά τις προβλέψεις της και για το Χονγκ Κονγκ (πρόβλεψη για ανάπτυξη 2,9% το 2015 από 4,4% προηγουμένως) “αντανακλώντας τη χαμηλότερη ώθηση από την κινεζική ανάπτυξη, την πρόσφατη αδυναμία στον τουρισμό και τις πιθανές αυξήσεις στα επιτόκια της Fed”.

Προς αναβάθμιση εκτιμήσεων το ΔΝΤ – Προβλέπει ανάπτυξη «αρκετά πιο πάνω» από 7%

Ανάπτυξη της κινεζικής οικονομίας με ρυθμό ταχύτερο του αναμενόμενου προβλέπει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) για το 2015, υποβαθμίζοντας τους κινδύνους από την αποθέρμανση της αγοράς κατοικίας.

Η οικονομική ανάπτυξη στην Κίνα θα διαμορφωθεί την επόμενη χρονιά πιθανότατα «αρκετά πιο πάνω» από το 7%, δήλωσε Τσανγκγιόνγκ Ρι, διευθυντής του ΔΝΤ για την περιοχή Ασίας – Ειρηνικού.

Τα σχόλιά του υποδηλώνουν ότι το ΔΝΤ θα αναβαθμίσει τις εκτιμήσεις του για την ανάπτυξη στη χώρα από το 7,1% που είχε προβλέψει τον Ιούλιο. Οι νέες εκτιμήσεις αναμένεται να δημοσιευθούν τον επόμενο μήνα.

Για το 2014, ο διεθνής οργανισμός προβλέπει ρυθμός ανάπτυξης 7,4%, έναντι 7,5% που αναμένει η κινεζική κυβέρνηση.

Keywords
Τυχαία Θέματα