Απέκλεισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ μετά τις πρώτες εκλογές ο Άκης Σκέρτσος

11:19 5/5/2023 - Πηγή: BankWars

Εντείνεται η προεκλογική αντιπαράθεση με ένα από τα κεντρικά θέματα να είναι οι ενδεχόμενες μετεκλογικές συνεργασίες που μπορεί να προκύψουν από τις κάλπες της 21ης Μαΐου.

«Με τα σημερινά δεδομένα και τις σκληρές γραμμές που έχει θέσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, η συζήτηση και η συνεργασία δεν είναι εφικτή» δήλωσε με σαφήνεια σήμερα Παρασκευή ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Άκης Σκέρτσος, σε ερώτηση που δέχτηκε στο πλαίσιο τηλεοπτικής

του παρουσίας στον ΑΝΤ1 μαζί με την εκπρόσωπο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πόπη Τσαπανίδου.

Νωρίτερα, ο κ. Σκέρτσος είχε διευκρινίσει: «Ο κ. Ανδρουλάκης παίρνει μια πολύ σκληρή θέση, λέγοντας πως δεν θέλει πρωθυπουργό τον αρχηγό ούτε του πρώτου ούτε του δεύτερου κόμματος». Χαρακτήρισε τη στάση αυτή «απαράδεκτη θέση για τη δημοκρατία που δεν δείχνει σεβασμό στην ψήφο των πολιτών και κλείνει την πόρτα οποιασδήποτε παραγωγικής συζήτησης με τον κ. Μητσοτάκη και τη Νέα Δημοκρατία». «Το αποκλείουμε» είχε χαρακτηριστικά ο κ. Σκέρτσος, εξηγώντας ότι μια τέτοια συνεργασία «θα οδηγήσει σε επιβράδυνση, την ώρα που η χώρα χρειάζεται άλματα».

Σε παρέμβαση της, μετά την απάντηση του κ. Σκέρτσου, η κυρία Τσαπανίδου σημείωσε: «Αναρωτιέμαι γιατί να σας ψηφίσει κανείς αφού δεν πρόκειται να σχηματίσετε κυβέρνηση και θα πάτε τη χώρα σε δεύτερες, ακόμη και σε τρίτες εκλογές… Η μόνη λύση για να αλλάξουμε κυβέρνηση, είναι ο κόσμος να ψηφίσει ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να βγει πρώτο κόμμα και να σχηματίσει κυβέρνηση με το τρίτο».

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα