Απειλές Πούτιν: “Αν ήθελα, τα ρωσικά τανκς θα έφταναν από Κίεβο μέχρι Βουκουρέστι”!

Σύμφωνα με δημοσίευμα της «Suddeutsche Zeitung», o Ρώσος πρόεδρος φέρεται να είπε επί λέξει στον Πέτρο Ποροσένκο ότι «τα ρωσικά τανκς θα μπορούσαν, αν ήθελα, να φτάσουν σε δύο μέρες όχι μόνο στο Κίεβο, αλλά και στη Ρίγα, το Βίλνιους, το Ταλίν, τη Βαρσοβία ή το Βουκουρέστι».

Ο Ποροσένκο μετέφερε τη δήλωση Πούτιν στον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο. Η γερμανική εφημερίδα υποστηρίζει ότι είχε πρόσβαση στο έγγραφο της περίληψης της συνομιλίας που είχε ο Ουκρανός πρόεδρος με τον Ζοζέ Μπαρόζο την περασμένη εβδομάδα, όταν ο δεύτερος είχε μεταβεί

στο Κίεβο.

Σύμφωνα με το έγγραφο, που επικαλείται η «Suddeutsche Zeitung», ο Ποροσένκο είπε στον πρόεδρο της Κομισιόν πως ο Ρώσος πρόεδρος του είπε την συγκεκριμένη -άκρως απειλητική- φράση.

Εξάλλου, ο Β. Πούτιν φέρεται να προειδοποίησε τον Ουκρανό ομόλογό του ότι «βασίζεται υπερβολικά στην ΕΕ» και ότι η Μόσχα μπορεί, μέσω διμερών κινήσεων με μέλη της ΕΕ, να δημιουργήσει στους «28» μία ομάδα που θα μπλοκάρει σημαντικές αποφάσεις σε βάρος της.

Keywords
Τυχαία Θέματα