ΕΘΝΙΚΗ: Υπεγράφη η μεταβίβαση του Αστέρα Βουλιαγμένης

Υπεγράφη στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 η σύμβαση για την πώληση του Αστέρα Βουλιαγμένης.

Αναλυτικά, σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΤΕ, σύμφωνα με τη διαδικασία για την απόκτηση της πλειοψηφικής συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της ΑΣΤΗΡ ΠΑΛΑΣ ΒΟΥΛΙΑΓΜΕΝΗΣ ΑΞΕ («ΑΣΤΗΡ»), η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος ΑΕ («ΕΤΕ») ανακοινώνει ότι στις 17 Σεπτεμβρίου 2014 υπεγράφη η Σύμβαση Αγοραπωλησίας για την εν λόγω

συναλλαγή μεταξύ της ΕΤΕ, του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου («ΤΑΙΠΕΔ») ως πωλητών, της Apollo Investment HoldCo ως αγοραστή, και της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P. ως εγγυητή.

Η Apollo Investment HoldCo είναι Εταιρία Ειδικού Σκοπού (SPV), 100% θυγατρική της Jermyn Street Real Estate Fund IV L.P.

Η συναλλαγή αναμένεται να ολοκληρωθεί μετά την εκπλήρωση των σχετικών προαπαιτούμενων συμβατικών όρων. Σημειώνεται ότι οι όροι αυτοί περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την έκδοση και δημοσίευση του σχετικού Ειδικού Σχεδίου Χωρικής Ανάπτυξης Δημοσίου Ακινήτου (ΕΣΧΑΔΑ) στο ΦΕΚ.

ΤΟ ΧΘΕΣΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BANK WARS

Το πρώτο βήμα για τη μεταβίβαση του Αστέρα Βουλιαγμένης στο fund της Jermyn Street πραγματοποιήθηκε με την υπογραφή, το βράδυ της Τετάρτης, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, της αρχικής σύμβασης μεταβίβασης των μετοχών της εταιρείας μεταξύ του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου, της Εθνικής Τράπεζας και των εκπροσώπων του fund.

Στόχος είναι όλες οι διαδικασίες να έχουν ολοκληρωθεί έως το τέλος του 2014. Έπειτα θα ακολουθήσει και η καταβολή του τιμήματος των 400 εκατ. ευρώ που έχει προσφέρει η το σχήμα των Αράβων και των Τούρκων της Jermyn για το 90% της εταιρείας.

Keywords
Τυχαία Θέματα