Απαντήσεις με στοιχεία έδωσε στην Τουρκία ο Γ.Γεραπετρίτης

10:51 6/3/2020 - Πηγή: BankWars

“Η προπαγάνδα από την πλευρά της Άγκυρας είναι τρομερή. Βίντεο που έχουν εξεταστεί και στο συμβούλιο Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης δείχνουν ότι Τούρκοι συνοδεύουν μετανάστες στα ελληνικά σύνορα… Οι Τούρκοι στέλνουν μηνύματα στους μετανάστες λέγοντάς τους ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Ο Ερντογάν, μάλιστα, παροτρύνει μετανάστες να πηγαίνουν στα σύνορα και σαν να μην φτάνει αυτό, απειλεί την Ευρώπη”, σημείωσε ο υπουργός Επικρατείας Γ.Γεραπετρίτης,  σε συνέντευξη που παραχώρησε αργά χθες το απόγευμα, στο τηλεοπτικό δίκτυο CNN.

Ο

κ. Γεραπετρίτης ανέφερε ότι, από αυτούς που παράνομα βρίσκονται στα σύνορα μόνο το 4% προέρχεται από τη Συρία, γεγονός που καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της κυβέρνησης Ερντογάν, προσθέτοντας ότι οι Βρυξέλλες καταδικάζουν τη στάση της γείτονος, από τη στιγμή που η ανθρωπιστική κρίση προκαλείται για γεωπολιτικά συμφέροντα.

ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ

«Προς όφελος της πατρίδας και των νησιωτών η δημιουργία κλειστών κέντρων στα νησιά. Εννοείται πως θα προχωρήσει η κατασκευή τους. Θα κινηθούμε πολύ γρήγορα. Οι αντιδράσεις έχουν πλέον καμφθεί» είπε ο κ. Γεραπετρίτης, συμπληρώνοντας:

«Όλες οι προτάσεις είναι ανοιχτές, ακόμα και αυτές για τα ξερονήσια αλλά ότι γίνει θα πρέπει να γίνει με βάση τους διεθνείς κανόνες και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια που θα σέβονται πρόσφυγες και μετανάστες».

Keywords
Τυχαία Θέματα