Αντισυνταγματικές οι περικοπές των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος καλοκαιριού

Σημαντική αποκάλυψη του Α.Μητρόπουλου στον Realfm 97,8: Αντισυνταγματικές δεν είναι μόνο οι μειώσεις σε κύριες και επικουρικές συντάξεις, αλλά και οι περικοπές των δώρων Πάσχα, Χριστουγέννων και του επιδόματος καλοκαιριού.

Όπως είπε, υπάρχουν δύο αποφάσεις της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας που κρίνουν αντισυνταγματική την κατάργηση των δώρων και τα δώρα πρέπει να επιστραφούν.

“Οι δικαστές είπαν όχι μόνο οι κλιμακωτές περικοπές

πάνω από 1.000 ευρώ. Όλες οι συντάξεις κύριες και επικουρικές πρέπει να επανέλθουν στα προ περικοπών επίπεδα, αλλά συμπεριέλαβαν και τη ρύθμιση εκείνη που είχε διατηρήσει μεν τα επιδόματα, αλλά περιορισμένα.

Υπ’ αυτήν την έννοια το κόστος που καλείται η κυβέρνηση να δώσει, επειδή ακυρώθηκαν ως αντισυνταγματικές οι διατάξεις που καταργούσαν τα δώρα είναι μεγαλύτερες. Φαίνεται πως βρισκόμαστε στην πιο σημαντική δικαστική εξέλιξη των τελευταίων χρόνων, στην περίοδο του μνημονίου”.

Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι ο νόμος που περιλαμβάνει τις συγκεκριμένες περικοπές ψηφίστηκε στη Βουλή το Νοέμβριο του 2012, με τους εργαζόμενους να παίρνουν το δώρο του Δεκεμβρίου εκείνη τη χρονιά για τελευταία φορά.

Για το ασφαλιστικό, ο κ. Μητρόπουλος σημείωσε ότι θα περάσει από τη Βουλή, αν και όπως είπε, το απεύχεται.

Keywords
Τυχαία Θέματα