Ανοίγουν τα σχολεία στις 10 Ιανουαρίου – Τρεις αλλαγές για την επιστροφή – Πότε θα κάνουν self και πότε rapid μαθητές και δάσκαλοι

18:35 4/1/2022 - Πηγή: BankWars

Τις τελικές αποφάσεις για το άνοιγμα των σχολείων τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου και το υγειονομικό πρωτόκολλο που καλούνται να ακολουθήσουν μαθητές, εκπαιδευτικοί, διοικητικό και λοιπό προσωπικό ανακοίνωσαν  η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως και ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης. 

Η Επιτροπή Εμειρογνωμόνων συνεδρίασε και εισηγήθηκε στην κυβέρνηση τα σχολεία να ανοίξουν κανονικά τη Δευτέρα 10 Ιανουαρίου με τη διενέργεια τριών (3) self test την πρώτη εβδομάδα μόνο για τους μαθητές -εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους- με

τον πρώτο αυτοδιαγνωστικό έλεγχο να γίνεται την Κυριακή 9 Ιανουαρίου.

Από την δεύτερη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων μετά τις γιορτές, δηλαδή από τη Δευτέρα 17 Ιανουαρίου, επανέρχονται σε δύο τα υποχρεωτικά self test για τους μαθητές και τους εμβολιασμένους εκπαιδευτικούς, σύμφωνα με την εισήγηση των ειδικών.

Η μετάλλαξη Όμικρον είναι κυρίαρχη στη χώρα μας τόνισε ο υπουργός Υγείας, αναφέροντας πως τα σχολεία θα ανοίξουν στις 10 Ιανουαρίου, με τρόπο ασφαλή για μαθητές και εκπαιδευτικούς. «Η βούληση της κυβέρνησης και των επιστημόνων είναι τα σχολεία να είναι ανοιχτά. Το πρωτόκολλο των τελευταίων τεσσάρων μηνών λειτούργησε άψογα. Με τον ίδιο τρόπο, τα σχολεία θα ανοίξουν με ασφαλή τρόπο και με αυξημένα τεστ», πρόσθεσε.

Από την πλευρά της, η κ. Κεραμέως τόνισε πως «έχει τονιστεί η μεγάλη σημασία της δια ζώσης λειτουργίας των σχολείων».

Αναφερόμενη στην εντατικοποίηση των ελέγχων, είπε πως υπάρχουν τρεις βασικές αλλαγές:

       1. Τρία self test την πρώτη εβδομάδα.

-Ένα επιπλέον self test (3 στο σύνολο) για την πρώτη εβδομάδα λειτουργίας των σχολείων. Θα διατεθούν δωρεάν στα φαρμακεία.

     2. Δύο self test από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά – Θα το κάνουν μαθητές και δάσκαλοι

-Από τη δεύτερη εβδομάδα και μετά θα γίνονται υποχρεωτικά δύο self test και από μαθητές και από εμβολιασμένους δασκάλους.

-Οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι θα κάνουν rapid test, όπως πριν.

     3.Τέλος ο σταυρός σε περίπτωση κρούσματος

-Σε περίπτωση κρούσματος, οι ανεμβολίαστοι μαθητές ενός τμήματος θα κάνουν 2 rapid και 3 self test.

-Σε περίπτωση κρούσματος, οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι θα κάνουν 2+2 rapid και ένα self test.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα