Ανοδική κίνηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Κέρδη σημειώνουν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια παρά τη συνεχιζόμενη μεταβλητότητα στη Μέση Ανατολή, με τους επενδυτές να παρακολουθούν προσεκτικά τα τελευταία στοιχεία για τον πληθωρισμό από την Ισπανία και τη Γερμανία.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Stoxx 600 σημείωνε άνοδο 0,5% στις 8:10 π.μ. ώρα Λονδίνου, με όλους τους κλάδους στο πράσινο. Αυτή την ώρα ενισχύεται κατά 0,72% στις 432,67 μονάδες.

Οι μετοχές των μέσων ενημέρωσης ηγήθηκαν των κερδών, σημειώνοντας άνοδο 1%. Ο δείκτης βρίσκεται σε τροχιά μηνιαίας πτώσης 4,6%, σύμφωνα με τα στοιχεία της LSEG, εν μέσω των ισχνών κερδών και των

ανησυχιών για υψηλότερα για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα επιτόκια.

Στους επιμέρους δείκτες, ο βρετανικός FTSE 100 με άνοδο 0,88%, ο γερμανικός DAX ενισχύεται κατά 0,65%, ο γαλλικός CAC 40 κερδίζει 0,75%, ο ιταλικός FTSE MIB με άνοδο 0,50% και ο ισπανικός ΙΒΕΧ 35 με άνοδο 0,68%.

Κατά τη διάρκεια της νύχτας, η HSBC ανακοίνωσε τεράστια αύξηση 235% στα κέρδη μετά από φόρους στα 6,26 δισ. δολάρια το τρίτο τρίμηνο, τα οποία ωστόσο ήταν χαμηλότερα από τις προσδοκίες. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Ευρώπης με βάση το ενεργητικό της ανακοίνωσε επίσης πρόσθετο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών ύψους έως και 3 δισ. δολαρίων. Οι εισηγμένες στο Λονδίνο μετοχές άνοιξαν 0,8% υψηλότερα.

Οι αγορές της Ασίας και του Ειρηνικού ξεκίνησαν την εβδομάδα μεικτά ενόψει των ανακοινώσεων βασικών οικονομικών στοιχείων από όλη την περιοχή.

Τα futures των αμερικανικών μετοχών σημείωναν μικρή άνοδο ενόψει μιας πολυάσχολης εβδομάδας που θα περιλαμβάνει την απόφαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας των ΗΠΑ για τα επιτόκια, μια έκθεση για την απασχόληση και την έκθεση κερδών της Apple.

Keywords
Τυχαία Θέματα