Ανίκανοι, ούτε με τη βενζίνη των ΙΧ δεν μπορείτε να βγάλετε άκρη! Μόνο σε 1200 πρατήρια δέχονται κάρτες

07:36 1/7/2015 - Πηγή: BankWars

Όσο ξέρει ο μαθητής δημοτικού σχολείου από στατιστική, άλλο τόσο ξέρουν από αγορά και συναλλαγές οι αρμόδιοι των υπηρεσιών του υπουργείου Εμπορίου. Απίστευτο αλαλούμ με τα βενζινάδικα, μετά τα capital controls.

Η πιστωτική κάρτα δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τον κάτοχο του ΙΧ που σταματάει για να βάλει βενζίνη σε όλα τα πρατήρια.
Στα πρατήρια καυσίμων των εταιρειών δεν υπάρχει πρόβλημα με την πιστωτική ή την χρεωστική κάρτα διότι το απόκομμα της κάρτας είναι ρευστό καθώς το πρατήριο

έχει άμεση πρόσβαση σε καύσιμο αφού ανήκει στη εταιρεία που τα ανεφοδιάζει.
Ο αριθμός των πρατηρίων που ανήκουν σε εταιρείες ανέρχεται σε 1200. Το σύνολο όμως των πρατηρίων που λειτουργεί στην Ελλάδα φθάνει σε 5000.
Δηλαδή 3.800 πρατήρια δέχονται μόνο ρευστό καθώς δεν είναι σε θέση να αξιοποιήσουν το πλαστικό χρήμα.

Το επόμενο πρόβλημα των πρατηριούχων είναι όταν θα δώσουν παραγγελία για τον ανεφοδιασμό των πρατηρίων τους, πρέπει να πληρώσουν με «ζεστό» χρήμα
Τα διυλιστήρια ζητούν την άμεση καταβολή της αξίας των ποσοτήτων που δίνεται με την παραγγελία ή το 60 % με 70% των ποσοτήτων να αποπληρωθεί άμεσα.
Έτσι τα αποκόμματα και τα χαρτάκια από τις πιστωτικές κάρτες δεν είναι χρήμα την ίδια στιγμή διότι δεν λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα.
Η Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή για να προστατεύσει τους καταναλωτές θα πρέπει να ζητήσει από τις διοικήσεις των διυλιστηρίων της χώρας να αναθεωρήσουν τον τρόπο πληρωμής των παραγγελιών όσο το τραπεζικό σύστημα παραμένει κλειστό.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καύσιμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ) σε ανακοίνωση αναφέρει μεταξύ άλλων ότι η αγορά καυσίμων από τις Εταιρείες Εμπορίας Πετρελαιοειδών προϋποθέτει την καταβολή χιλιάδων ευρώ σε μετρητά τα οποία όμως είναι μπλοκαρισμένα στις κλειστές τράπεζες.

Keywords
Τυχαία Θέματα