ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ: Άρχισαν να κυκλοφορούν ονόματα – Φεύγουν, έρχονται…

Πρώτες συζητήσεις για τις αλλαγές

Μια πρώτη συζήτηση για τα ονόματα στελεχών που πιθανώς να μετάσχουν στο κυβερνητικό σχήμα, στον ανασχηματισμό που θα πραγματοποιηθεί μετά το συνέδριο της ΝΔ στα τέλη του μηνός, έγινε χθες στη σύσκεψη κορυφής. Αν και οι τρεις πολιτικοί ηγέτες το αρνούνται δημόσια, εντούτοις ήδη φαίνεται ότι έχουν τεθεί θέματα για τα δύο στελέχη που έχει τοποθετήσει η ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση.

Οι

κ. Μανιτάκης και Ρουπακιώτης ως «πέτρες των σκανδάλων» των τελευταίων ημερών φαίνεται ότι απομακρύνονται από τα υπουργεία τους, ενώ την ένταση για την ΕΡΤ δεν αποκλείεται να «πληρώσει» ο κ. Σ. Κεδίκογλου. Επίσης, ο κ. Λιβιεράτος φαίνεται να αφήνει τη θέση του υπουργού ΠΕΚΑ στον -επίσης προερχόμενο από το ΠΑΣΟΚ- κ. Μανιάτη, ενώ στο ίδιο υπουργείο ο μόνος που παραμένει αμετακίνητος είναι ο κ. Μ. Παπαγεωργίου, νυν υφυπουργός Ενέργειας.

Απομακρύνσεις

Επίσης θεωρείται βέβαιη η απομάκρυνση του κ. Ανδρ. Λυκουρέντζου από το υπουργείο Υγείας και του κ. Γ. Βρούτση από το Εργασίας, μετά την επίθεση που δέχτηκε πριν από λίγους μήνες από τον κ. Ευ. Βενιζέλο. Ο κ. Στυλιανίδης είναι πιθανό να αφήσει το υπουργείο Εσωτερικών, ενώ αν μείνει ο κ. Τσαυτάρης στο Αγροτικής Ανάπτυξης, τότε θεωρείται βέβαιο ότι θα αποχωρήσει ο αναπληρωτής υπουργός κ. Μάξ. Χαρακόπουλος. Τέλος, ο κ. Μουσουρούλης φεύγει -κατά πάσα πιθανότητα- από το υπουργείο Ναυτιλίας.

Νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση θα είναι οι κ. Κυρ. Μητσοτάκης και Μ. Βορίδης από τη ΝΔ, οι κ. Κουκουλόπουλος, Χριστοφιλοπούλου και Κωνσταντινόπουλος από το ΠΑΣΟΚ, ενώ από τη ΔΗΜΑΡ πιθανότητες υπουργοποίησης έχουν οι κ. Λυκούδης, Οικονόμου, Τσούκαλης, Μαργαρίτης και Χατζησωκράτης.

ΠΗΓΗ: ETHNOS.GR

Keywords
Τυχαία Θέματα