ΑΛΛΑΛΟΥΜ ΜΕ ΤΗΝ ΕΡΤ – “Καναλάρχης” ο Γ. Στουρνάρας; – Διαφορετικές ερμηνείες της απόφασης του Σ.τ.Ε από τα κόμματα

Η συμφωνία των πολιτικώ2ν αρχηγών, όπως όλα δείχνουν, αφορά το ουσιώδες, δηλαδή το να μη γίνουν εκλογές, αφορά τον ανασχηματισμό της κυβέρνησης μετά το Συνέδριο της Ν.Δ (διαψεύστηκε επίσημα ότι συμφωνήθηκε να είναι αντιπρόεδροι οι Βενιζέλος – Κουβέλης), αλλά δεν αφορά την “πέτρα του σκανδάλου”, την ΕΡΤ. Τα κόμματα δίνουν διαφορετικές ερμηνείες στην απόφαση του Σ.τ.Ε και αυτό φάνηκε

τόσο από τις δηλώσεις των αρχηγών που ακολούθησαν τη σύσκεψη, όσο και από τα όσα ειπώθηκαν σε τηλεοπτικές εκπομπές.

Τα ερωτήματα ΠΟΤΕ θα λειτουργήσει η ΕΡΤ, ΜΕ ΠΟΙΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, και με ΠΟΙΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, παραμένουν αναπάντητα. Μένει λοιπόν, να δούμε τη συνέχεια, η οποία, δεν αποκλείεται, να μας …πάει μέχρι την προσεχή Τετάρτη, όταν θα ξαναβρεθούν οι τρεις αρχηγοί.

Το σκηνικό του αλαλούμ, έχει ως εξής:

1. ΕΙΝΑΙ ΔΕΔΟΜΕΝΟ ότι η απόφαση του Σ.τ.Ε είναι προσωρινή. Αυτό σημαίνει ότι η κυβέρνηση μπορεί και θα νομοθετήσει για το νέο φορέα που θα πάρει τη θέση της ΕΡΤ.

2. Το ερώτημα είναι τι γίνεται στο μεσοδιάστημα της λειτουργίας που επιτάσσει η απόφαση του Σ.τ.Ε. Επειδή ο καθένας λέει το κοντό του και το μακρύ του, αξίζει να διαβάσουμε τις διευκρινήσεις που έδωσε ο ίδιος ο δικαστής κ.Μενιουδάκος:

“Η ΕΡΤ στο σύνολό της (ΝΕΤ, ΕΤ1, ΕΤ3, ραδιόφωνο κ.λπ.) θα λειτουργήσει ως έχει και θα ορισθεί διαχειριστής, ο οποίος θα φέρει τις αρμοδιότητες, που είχε η παλαιά διοίκηση της επιχείρησης.

Ο διαχειριστής μπορεί κατά την κρίση του και τις ανάγκες, που θα υπάρξουν, να διατηρήσει το υπάρχον προσωπικό ή να το απολύσει όλο, ή εν μέρει.

Επιπλέον, πρέπει να συσταθεί δημόσιος ραδιοτηλεοπτικός φορέας, που θα υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον (δηλαδή, δεν μπορεί να είναι ιδιωτική εταιρεία) όπως προβλέπει η από 11.6.2013 κοινή υπουργική απόφαση”.

Τα πράγματα είναι σαφή: Ο διαχειριστής, που θα ορίσει το υπουργείο Οικονομικών, δηλαδή ο κ.Στουρνάρας, θα αποφασίσει αν όλοι οι σήμερα εργαζόμενοι ή μέρος τους θα λειτουργήσει την “παλιά ΕΡΤ” μέχρι να βγει στον αέρα η καινούργια.

Ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου κ. Σωτηρέλλης, είπε στην εκπομπή του Γ.Πρετεντέρη, ότι “Οι υπάλληλοι που ήταν μέχρι χθες και θεωρούνται απολυμένοι, θα παράσχουν τις υπηρεσίες τους, από αύριο το πρωί που θα ανοίξει η ΕΡΤ. Θα παραταθούν οι συμβάσεις τους”. Το ίδιο περίπου είπε και ο πρώην υπουργός, Α.Λοβέρδος, ο οποίος είπε ακόμα ότι “οι 3 αρχηγοί κρύφτηκαν πίσω από την απόφαση του Σ.τ.Ε.”

Keywords
Τυχαία Θέματα