Ανάκαμψη την Τετάρτη στη Wall Street

Ανάκαμψη την Τετάρτη  στη Wall Street στον απόηχο τουχθεσινού sell οff έπειτα από τα στοιχεία για τον πληθωρισμό που έδειξαν ότι απομακρύνεται για τα καλά το ενδεχόμενο μείωσης των επιτοκίων το προσεχές διάστημα.

Ανάσα στην σημερινή εικόνα της Wall Street, έδωσαν και οι σημερινές ανακοινώσεις για τις τιμές παραγωγού στις ΗΠΑ, όπου καταγράφηκε υποχώρηση περισσότερο από τις αρχικές μετρήσεις τον Δεκέμβριο σύμφωνα με τα αναθεωρημένα στοιχεία που δημοσίευσε η αμερικανική κυβέρνηση. Όπως ανακοίνωσε

το υπουργείο Εργασίας, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) διολίσθησε 0,2% τον Δεκέμβριο έναντι πτώσης 0,1% που είχε αναφερθεί αρχικά. 

Ο Dow Jones κατέγραψε άνοδο 0,39% στις 38.423 μονάδες, ο S&P 500  0,96% στις 5.000 μονάδες και ο  Nasdaq  1,30% στις 15.859 μονάδες.

—Το 10ετές ομόλογο των ΗΠΑ υποχώρησε κατά έξι μονάδες βάσης στο 4,25% και το 2ετές κατά οκτώ μονάδες βάσης στο 4,58%.

—Οι μετοχές της Lyft σημείωσαν άλμα άνω του 30%, αφού ανακοίνωσε κέρδη καλύτερα από τα αναμενόμενα το τέταρτο τρίμηνο. Η Airbnb, υποχώρησε περισσότερο από 4%, παρά το γεγονός ότι η εταιρεία ξεπέρασε τις προσδοκίες εσόδων το τελευταίο τρίμηνο του 2023.

—-Ο Πρόεδρος της Ομοσπονδιακής Τράπεζας του Σικάγο, Austan Goolsbee, δήλωσε ότι οι μακροπρόθεσμοι δείκτες πληθωρισμού εξακολουθούν να φαίνονται θετικοί ακόμη και μετά την ενίσχυση του δείκτη τιμών καταναλωτή τον Ιανουάριο. Ο αξιωματούχος της κεντρικής τράπεζας είπε ότι ο βασικός πληθωρισμός, ο οποίος αφαιρεί τα τρόφιμα και την ενέργεια, κινείται στο επίπεδο ή κάτω από τον ετήσιο στόχο του 2% της Fed, όπως μετράται από τις τιμές των προσωπικών δαπανών κατανάλωσης.

—Οι αιτήσεις στεγαστικών δανείων στις Ηνωμένες Πολιτείες μειώθηκαν κατά 2,3% την εβδομάδα που έληξε στις 9 Φεβρουαρίου, σύμφωνα με την Εβδομαδιαία Έρευνα Αιτήσεων Υποθηκών (MBA) του Mortgage Bankers Association (MBA).

Keywords
Αναζητήσεις
anakampsi-tin-tetarti-sti-wall-street.htm
Τυχαία Θέματα