Αν. Θωμόπουλος: Μεγάλες αποδόσεις στις τράπεζες – Δηλώσεις στο CNBC

10:03 7/5/2014 - Πηγή: BankWars

Η Ελλάδα επιτέλους αναδύεται από την αποπληθωριστική εξαετή ύφεσή της και οι πιθανότητες είναι υπέρ όχι μόνο μιας οικονομικής ανάκαμψης, αλλά και υψηλών επενδυτικών αποδόσεων εν όψει, δήλωσε στο CNBC ο Άνθιμος Θωμόπουλος, CEO της Τράπεζας Πειραιώς.

«Η ευκαιρία στην Ελλάδα

δεν έχει κάνει τον κύκλο της. Μόλις τώρα αρχίζουμε να μπαίνουμε σε περιοχή θετικής ανάπτυξης και αυτό θα δημιουργήσει αποδόσεις στις οποίες ορισμένοι επενδυτές ενδέχεται να θελήσουν να συμμετέχουν», σημείωσε.

«Έχει γίνει πολλή δουλειά. Πολλά ακόμα πρέπει να γίνουν. Πρέπει να συνεχίσουμε την ίδια πορεία για αρκετό καιρό για να παραδώσουμε μια νέα Ελλάδα», τόνισε ο κ. Θωμόπουλος. «Όμως υπάρχει μια πολύ μεγάλη στήριξη σ’ αυτό το πρόγραμμα, υπάρχει πολύ μεγάλη στήριξη στο να δοθεί στην Ελλάδα μια νέα ευκαιρία», πρόσθεσε.

«Τα επόμενα χρόνια θα αποδείξουν ότι αυτό ήταν μια σοφή επιλογή των ανθρώπων που αποφασίζουν να επενδύσουν στην Ελλάδα σ’ αυτό το χρονικό σημείο», δήλωσε, συμπληρώνοντας ότι «οι πιθανότητες είναι υπέρ μας μετά από πολύ καιρό».

Η Τράπεζα Πειραιώς, σημειώνει το CNBC, έχει ήδη επωφεληθεί του ενδιαφέροντος των επενδυτών για την Ελλάδα. Νωρίτερα φέτος η τράπεζα άντλησε φρέσκα κεφάλαια ύψους 1,75 δισ. ευρώ προκειμένου να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις για την οικονομική σταθερότητα. Αν και η προσφορά έγινε με discount περίπου 10% σε σχέση με την τιμή της αγοράς, ωστόσο έκτοτε η μετοχή της Πειραιώς διαπραγματεύεται σε θετικό πεδίο, σύμφωνα με τον κ. Θωμόπουλο. Επιπλέον, η τράπεζα πούλησε 500 ομόλογο 500 εκατ. ευρώ, που προσέλκυσε ενδιαφέρον αξίας περίπου 3 δισ. ευρώ.

«Αυτό σηματοδότησε την επιστροφή στις αγορές χρηματοδότησης… υπογράμμισε ότι γινόμαστε όλο και πιο ισχυροί. Και ικανοί να τονώσουμε την οικονομία και να την βγάλουμε από τις τρέχουσες δυσκολίες της», είπε.
Ο ίδιος σημείωσε πως βρέθηκε στο Χονγκ Κονγκ για συνομιλίες με την επενδυτική βάση της τράπεζας στην περιοχή. «Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από την περιοχή Ασίας-Ειρηνικού για τις ελληνικές τράπεζες».

Ο κ. Θωμόπουλος τόνισε πως δεν ήταν πάντα τόσο αισιόδοξος αναφορικά με τις προοπτικές. Τον Σεπτέμβριο του 2013 είχε δηλώσει στο CNBC πως τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια της Ελλάδας συνεχίζουν να αυξάνονται και πως η κατάσταση είναι «άσχημη». Τώρα όμως πιστεύει πως η κατάσταση αλλάζει προς το καλύτερο.

«Το κλίμα έχει βελτιωθεί, οι λιανικές πωλήσεις έχουν αυξηθεί, οι πωλήσεις αυτοκινήτων έχουν αυξηθεί, η καταναλωτική εμπιστοσύνη έχει αυξηθεί, τα νούμερα του PIM είναι καλύτερα», είπε. «Η κυβέρνηση έχει κάνει μια σπουδαία δουλειά για να θέσει και πάλι υπό έλεγχο τη δημοσιονομική κατάσταση. Περισσότερες καλές ειδήσεις θα προκύψουν από τη συζήτηση με τους ευρωπαίους εταίρους για μέτρα περαιτέρω ελάφρυνσης του χρέους που θα επαναφέρουν το χρέος της χώρας σε βιώσιμα επίπεδα μια και καλή».

Original article: Αν. Θωμόπουλος: Μεγάλες αποδόσεις στις τράπεζες – Δηλώσεις στο CNBC.

Keywords
Τυχαία Θέματα