Αυτή είναι η άποψη του Γ.Στουρνάρα για το χρέος – Γιατί λέει όχι στο κούρεμα

09:52 7/5/2014 - Πηγή: BankWars

Το κούρεμα είναι default, δεν συμφέρει την Ελλάδα σήμερα ούτε καν να μιλάμε για default όταν η χώρα βγαίνει στις αγορές. Είναι λάθος αυτές οι δηλώσεις περί κουρέματος. Default όταν βγαίνεις σε αγορές είναι αυτοκτονία. Είναι σαν να πυροβολείς τα ίδια σου τα πόδια.

Υπάρχουν

τρόποι να μειώσεις το χρέος χωρίς να κάνεις default.

Εχετε προσέξει ότι το χρέος στην Ιαπωνία είναι 250%; Ασχολείται κανένας; Γιατί: Υπάρχει η «ιαπωνοποίηση» του ελληνικού χρέους σήμερα. Το ελληνικό χρέος κρατιέται από κυβερνήσεις και από κεντρικές τράπεζες. Αυτό έχει πάρα πολύ μεγάλη σημασία. Δεν είναι subject to speculative attacks (δεν υπόκειται σε κερδοσκοπικές επιθέσεις).

Εχει «ιαπωνοποιηθεί» το ελληνικό χρέος σήμερα. Στην Ελλάδα το έχουν ξένα κράτη. Μην ξεχνάτε ότι η Αγγλία την τελευταία χρονιά του Μπλερ εξόφλησε τα δάνεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου. Ετσι γίνεται σήμερα η δουλειά. Σε παρούσα αξία είναι μεγάλη μείωση. Αυτό έχει σημασία.

Δεν είναι φετίχ το 120%. Φετίχ είναι να μειώσεις τις ετήσιες χρεολυσιακές ανάγκες σου όσο περισσότερο γίνεται. Αρα θες όσο το δυνατόν μεγαλύτερη επιμήκυνση των maturities γίνεται και όσο μεγαλύτερη μείωση επιτοκίου γίνεται.

Original article: Αυτή είναι η άποψη του Γ.Στουρνάρα για το χρέος – Γιατί λέει όχι στο κούρεμα.

Keywords
Τυχαία Θέματα