Α.Μητρόπουλος: “Λύση όπως τη θέλουμε δεν βλέπω” – Πως ζητάμε να μας διαγράψουν χρέος που δεν αναγνωρίζουμε;”

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Μητρόπουλος τα λέει έξω από τα δόντια. Δεν είναι καθόλου αισιόδοξος για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής, καθώς όπως επισήμανε στον Alpha, οι εταίροι «δεν θέλουν πολιτική διαπραγμάτευση για αυτό έβαλαν EuroWorking Group και Eurogroup πριν από τη Σύνοδο»

«Στόχος της κυβέρνησης είναι η υποχώρηση των θεσμών και η επίτευξη συμφωνίας», είπε, αλλά «εάν δεν υποχωρήσουν οι θεσμοί σημαίνει

ότι περιμένουν την υποταγή του Τσίπρα. Είμαστε πάνω σε μια κλωστή. Ο Τσίπρας δεν φαίνεται να δέχεται όλο αυτό το κείμενο της πενταμερούς. Εύχομαι για όσο το δυνατόν λιγότερο επώδυνη συμφωνία, εφόσον δεν μπορούμε να διαχειριστούμε τη ρήξη ως πολιτική δύναμη και κοινωνία. Λύση την οποία επιδίωκε ο Τσίπρας δυστυχώς δεν τη βλέπω».
Ο κ. Μητρόπουλος άφησε για μια ακόμη φορά ανοικτό το ενδεχόμενο εκλογών ή δημοψηφίσματος τονίζοντας ότι «η διαπραγμάτευση δεν απέδωσε αυτά που περίμενε ο ελληνικός λαός».

Αναφορικά με τους 49 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που τάσσονται υπέρ της πρότασης της Ζωής Κωνσταντοπούλου για διαγραφή χρέους σημείωσε ότι «απαιτούνται πολύ λεπτοί χειρισμοί από την κυβέρνηση. Είναι αντίφαση να ζητάς να σου διαγράψουν το χρέος το οποίο δεν αναγνωρίζεις».

Keywords
Τυχαία Θέματα