Α.Φλαμπουράρης: Πάμε για συμφωνία – “Βόμβα” ΦΠΑ 23% στα ξενοδοχεία – 29% στα κέρδη των επιχειρήσεων

Την πρόθεση της κυβέρνησης να πάει στις Βρυξέλλες για να επιτύχει συμφωνία με τους δανειστές εξέφρασε ο υπουργός Επικρατίας, Αλέκος Φλαμπουράρης μιλώντας στην εκπομπή MEGA Σαββατοκύριακο.

Ο κ. Φλαμπουράρης χαρακτήρισε θετική κίνηση την διεξαγωγή της έκτακτης συνόδου κορυφής ωστόσο εκτίμησε ότι παρά τις νέες προτάσεις που θα καταθέσει η κυβέρνηση οι εταίροι μας δεν θα δεχθούν να υπάρξει ελάφρυνση του χρέους και δημοσιονομική χαλάρωση “τορπιλίζοντας”

τη συμφωνία, από την οποία – όπως τόνισε – απέχουμε μόλις 450 εκατ. ευρώ.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι η ελληνική πρόταση περιλαμβάνει την υπαγωγή των ξενοδοχείων στον υψηλό συντελεστή ΦΠΑ 23%, προσθέτοντας ότι γίνεται προσπάθεια η εφαρμογή του να ξεκινήσει από το τέλος της θερινής περιόδου και όχι άμεσα. Ο υπουργός Επικρατείας απέκλεισε το ενδεχόμενο να υπαχθεί το ηλεκτρικό ρεύμα στο 23% και τόνισε πως θα παραμείνει στο 13% όπως και η εστίαση. Υπάρχουν σκέψεις για έκτακτη εισφορά ή για αύξηση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των επιχειρήσεων από 26% στο 29%, καθώς και αύξηση στην φορολογία εισοδήματος. Στο 0,7% θα είναι η ειφορά αλληλεγγύης για 30.000 ατομικό εισόδημα. Ξεκαθάρισε πάντως ότι “δεν θα φέρουμε συμφωνία που να έχει κούρεμα του ΕΚΑΣ”.

Ο κ. Φλαμουράρης είπε ότι σήμερα το απόγευμα είναι πολύ πιθανό να υπάρξει επικοινωνία Τσίπρα-Γιούνκερ. Σημείωσε ότι η ελληνική πλευρά δεν θέλει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος.

Όσον αφορά τον εσωκομματικό διάλογο είπε ότι είναι θετικό ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις ωστόσο εκτίμησε ότι “η συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση στην Βουλή θα θα έχει την ομόφωνη στήριξη των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ” και πρόσθεσε ότι “όλοι θα βάλλουν μπροστά το συμφέρον της χώρας και των ανθρώπων που υποφέρουν”.

Keywords
Τυχαία Θέματα