Γ. Βάιντμαν: Να εφαρμοστεί νωρίτερα το bail-in

[UPD] Oι κανονισμοί για την επιβολή απωλειών και στου ομολογιούχος και τους καταθέτες των προβληματικών τραπεζών πρέπει να εφαρμοστούν νωρίτερα από ότι έχει προγραμματιστεί, δήλωσε την Τρίτη το μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ, Jens Weidmann.

Οι κανόνες για το bail-in πρέπει να τεθούν σε ισχύ μόλις αναλάβει καθήκοντα ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης τραπεζών,

ανέφερε.

Σημειώνεται ότι ο ενιαίος μηχανισμός εκκαθάρισης αναμένεται να λειτουργήσει το 2015, ενώ οι κανονισμοί για το bail-in έχουν προγραμματιστεί για το 2018.

“Είναι σημαντικό το bail-in να εφαρμοστεί όσο το δυνατόν πιο γρήγορα μετά την εισαγωγή των άλλων μέτρων. Συγκεκριμένα, η μεταβατική περίοδος για το bail-in πρέπει να συρρικνωθεί” υποστήριξε.

Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Weidman τόνισε ότι οι αρχές πρέπει να αφήνουν τράπεζες να χρεοκοπήσουν αλλά πρόσθεσε:

“Σε αντίθεση με ότι κάναμε στο παρελθόν, πρέπει να γίνει χωρίς να θέτει σε κίνδυνο την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και χωρίς την χρήση δημόσιων χρημάτων”.

Νωριτερα μεταδίδαμε:

Αμετανόητος εμφανίζεται ο διοικητής της Bundesbank, Γενς Βάιντμαν, καθώς απευθύνει νέα έκληση για πιο αυστηρή δημοσιονομική πειθαρχία στην Eυρωπαϊκή Ένωση.

Οι αποκλίσεις από τα όρια για το έλλειμμα και το χρέος πρέπει να επιτρέπονται μόνο σε ειδικές περιπτώσεις, υποστήριξε.

Σύμφωνα με το Reuters, ο Γερμανός κατέκρινε την απόφαση της Ε.Ε. να δώσει περισσότερο χρόνο για την επίτευξη των στόχων για το έλλειμμα, σε χώρες όπως η Ισπανία, η Γαλλία, η Σλοβενία και η Κύπρος .

Original article: Γ. Βάιντμαν: Να εφαρμοστεί νωρίτερα το bail-in.

Keywords
Τυχαία Θέματα