ΑΜΕΣΗ ΠΑΡΑΠΟΜΠΗ ΤΟΥ Γ. ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

ΑΠΟΦΑΣΗ για παραπομπή του Γ.Καρατζαφέρη στον εισαγγελέα Εφετών καισ το Ελεγκτικό Συνέδριο για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και ανειλικρινή δήλωση “πόθεν έσχες”.

Η βουλευτής των ΑΝΕΛ, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, κατέθεσε έγγραφα του βρετανικού οργανισμού που κρατά τα μητρώα των offshore εταιρειών, σύμφωνα με τα οποία, όπως λέει, μία τρίτη offshore εταιρεία,

η “Deckrock ltd” ανήκει επίσης στον κ. Καρατζαφέρη

ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΜΕΤΑΔΙΔΑΜΕ

“Καίει” τον Γ. Καρατζαφέρη το πόρισμα των ορκωτών λογιστών τηςΒουλής για τις offshore

Επιβαρυντικό είναι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών της βουλής για τον Γιώργο Καρατζαφέρη, στο πλαίσιο του ελέγχου για τις offshore εταιρείες με τις οποίες φέρεται να συνδέεται ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από tovima.gr, η εταιρεία Catalina International που δέχθηκε τα τρία επίμαχα εμβάσματα, ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από την εταιρεία εξοπλιστικών Κεστρέλ, φαίνεται ότι ιδρύθηκε το 1992.

Τον Νοέμβριο του 2007 εμφανίζονται σε λογαριασμό της δύο εμβάσματα από την εταιρεία Premium Properties (της οποίας πραγματικός δικαιούχους είναι ο Αλέξανδρος Τσάτσος ,ιδιοκτήτης της Κεστρέλ) συνολικού ποσού 1.5 εκατ. ευρώ (ως εξόφληση μέρους του φερομένου δανείου).

Τον Αύγουστο του 2008 εμφανίζεται ένα ακόμα έμβασμα 150.000 ευρώ από την εταιρεία MALWERN προς την Catalina Ιnternational με πραγματικούς και ισότιμους δικαιούχους τον κ. Καρατζαφέρη και τον γιο του, Ιωάννη Καρατζαφέρη.

Και αυτό το ποσό, σύμφωνα με το πόρισμα των ορκωτών λογιστών, εγγράφεται ως αποπληρωμή προσωπικού δανείου που είχε πάρει η εταιρεία του Τσάτσου.

Σημειώνεται όμως ότι από τα έγγραφα στοιχεία που προσκομίστηκαν η Catalina International δεν φαίνεται να έχει εκταμιεύσει αντίστοιχο ποσό στην εταιρεία του Τσάτσου. Συνεπώς, λένε οι λογιστές, δεν προκύπτει η πραγματική αιτία μεταβίβασης του ποσού του 1.650.000 ευρώ από την Premium Properties.

Τα αποτελέσματα των ελέγχων αναμένονται και από τη δικαιοσύνη και τους εισαγγελείς που ερευνούν την υπόθεση με τις δύο offshore εταιρείες, που φέρεται να έχει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, προκειμένου να προχωρήσουν στην ετυμηγορία τους.

Η ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης ερευνάται εάν έχει συμπεριλάβει στις δηλώσεις του πόθεν έσχες του δύο υπεράκτιες εταιρείες που φέρονται ότι ανήκουν στον ίδιο και σε συγγενικά του πρόσωπα με αφορμή εμβάσματα «ύψους 1,65 εκατ. ευρώ από μεσάζοντες των ελικοπτέρων Super Puma»

Πληροφορίες αναφέρουν ότι κατά την περίοδο 2002 – 2007 όταν ο κ. Καρατζαφέρης είχε πλέον αποχωρήσει από την ΝΔ και ήταν αρχηγός του ΛΑΟΣ εντοπίστηκε η offshore Catalina με χαρτοφυλάκιο περίπου 6,4 εκατ. ευρώ και ακίνητα συνολικής αξίας 20 εκατ. ευρώ. Τα ακίνητα βρίσκονται σε Παλαιό Φάληρο, Γλυφάδα, Λαγονήσι ενώ υπάρχει και ένα διαμέρισμα στις Βρυξέλλες. Στην εταιρία εκτός από τον ίδιο εμφανίζεται και ο υιός του με ποσοστό συνιδιοκτησίας 50-50.

Ο πρόεδρος της Επιτροπής Πόθεν Έσχες της Βουλής, Γιώργος Καλαντζής ενημέρωσε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαν φτάσει στη Βουλή τα σχετικά εισαγγελικά αιτήματα για το εάν ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ είχε συμπεριλάβει τα προηγούμενα χρόνια στο «πόθεν έσχες»του τις δύο υπεράκτιες εταιρίες που κατέχει μαζί με τον υιό του και στις οποίες εντοπίστηκαν εμβάσματα ύψους 1,6 εκατ. ευρώ.

Χαρακτηριστικά ο κ. Καλαντζής ανέφερε ότι μόλις θα λάβει τα αποτελέσματα των ελέγχων είναι αυτονόητο ότι αμέσως θα τα θέσει υπόψη των βουλευτών – μελών της Επιτροπής.

Keywords
Τυχαία Θέματα