Ελλάδα – Τρόικα μέλι …γάλα – Ok οι 100 δόσεις – Τι πέτυχε η Αθήνα

Κλείδωσε η συμφωνία μεταξύ Αθήνας και τρόικας για τη ρύθμιση των 100 δόσεων για χρέη προς εφορία και Ταμεία, όπως αποκαλύπτουν πηγές της Χαριλάου Τρικούπη.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν πως το δημοσιονομικό κενό της Ελλάδας υπολογίζεται στα 1,7 δισ. ευρώ για το 2015.
Σε ό,τι αφορά το ασφαλιστικό, οι δανειστές φαίνεται πως αποδέχονται πως δεν χρειάζεται περαιτέρω μείωση των κύριων συντάξεων, αλλά απαιτούν την

ενοποίηση των επικουρικών ταμείων, λύση την οποία τελικώς θα προωθήσει η κυβέρνηση.

- Δεν μειώνονται κύριες συντάξεις
– Παραμένει ως έχει το ΕΚΑΣ
– Δεν αυξάνεται το ΦΠΑ σε ειδη λαϊκής κατανάλωσης
– Αποσύρθηκε το 50%+1 για την προκήρυξη απεργιών
– Στο συνδικαλιστικό αλλάζουν μόνον οι άδειες

ΤΟ ΠΡΩΙΝΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ BANKWARS

ΕΠΕΙΓΟΝΤΩΣ ΕΝΑΣ ΨΥΧΙΑΤΡΟΣ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΥΜΒΙΒΑΣΜΟΣ ΜΕΤΗΝ ΤΡΟΙΚΑ

Η απίστευτου μεγέθους ανεύθυνη – από πλευράς κυβέρνησης και αντιπολίτευσης – αντιμετώπιση του θέματος των πιέσεων της τρόικας και των δανειστών, έχει οδηγήσει σε ένα νέο…παροξυσμό που δυναμιτίζει ό,τι έχει επιτευχθεί και ότι έχει απομείνει στην πραγματική οικονομία. Αν παρακολουθήσει κανείς τα τηλεοπτικά (κυρίως) πρωινά που τα “κοσμούν” με την παρουσία τους πολιτικά πρόσωπα του “καυγά”, η επόμενη κίνησή του θα είναι να αναζητήσει επειγόντως ψυχίατρο!

Σήμερα, το ρεσιτάλ των “ψυχοπαθών” που ενημερώνουν τον λαό, έφτασε στα άκρα του. “Σήμερα πρέπει να πείτε στην τρόικα το μεγάλο ναι ή το μεγάλο όχι”, λένε οι παρουσιαστές των εκπομπών, “αν δεν συμφωνήσουμε, πάμε σε εκλογές”, απαντούν οι “καυγατζήδες” πολιτικοί. Κάποιοι μάλιστα, θέτουν και θέμα …τραπεζών που “θα κλείσουν, αν δεν πάμε σε ομαλές εξελίξεις”…

Τίποτα από όσα παρανοικά “παίζονται” στις τηλεοράσεις δεν πρόκειται να συμβεί. Η διαπραγμάτευση με την τρόικα συνεχίζεται και η τρόικα, κατά πάσα πιθανότητα, θα συμβιβαστεί με την ελληνική πλευρά, η οποία με τη σειρά της, θα προβεί σε ορισμένες υποχωρήσεις.

Οι πληροφορίες – και είναι έγκυρες – αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν (τώρα) ούτε αλλαγές στο θέμα των 100 δόσεων, ούτε στον ΦΠΑ, ούτε στον προυπολογισμό και στο θέμα της εκτίμησης του δημοσιονομικού κενού. Θα υπάρξουν όμως μεταρρυθμίσεις όπως για παράδειγμα στον συνδικαλιστικό νόμο (απεργία προκηρύσσεται με το 50%+1 του συνόλου των εργαζομένων, περιορισμός αδειών στους συνδικαλιστές…) και επιτάχυνση αποκρατικοποιήσεων (πλειοψηφικό πακέτο των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛ.ΤΑ.), μειοψηφικό ποσοστό της «Αερολιμήν Αθηνών»)

Keywords
Τυχαία Θέματα