ΑΛΕΚΑ ΠΑΠΑΡΗΓΑ: “Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ νέας κοπής”! Τι λέει το ΚΚΕ για την ΑΟΖ

Μιλώντας στην «ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ », η κ. Παπαρήγα επιτίθεται κατά του ΣΥΡΙΖΑ και του Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οπορτουνιστικό» και «ΠΑΣΟΚ τελευταίας κοπής».

Εκτιμά ότι θα γίνει μάχη στην Κεντροαριστερά μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ,
ΔΗΜΑΡ και νέων πολιτικών σχηματισμών που, όπως λέει η κ. Παπαρήγα, θα δημιουργηθούν. Εκφράζει επίσης ανησυχία για την επιρροή που ασκεί η Χρυσή Αυγή στις νεαρές ηλικίες και επιρρίπτει ευθύνες σε διευθυντές και καθηγητές που προπαγανδίζουν το «ιδεολόγημα των δύο άκρων». Αναφερόμενη στα ενεργειακά θέματα, η γ.γ. του ΚΚΕ τονίζει ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να προχωρήσει στην ανακήρυξη της ΑΟΖ, καθώς δέχεται πιέσεις από τους Αμερικανούς.Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΟΝ ΣΥΡΙΖΑ

- Ο ΣΥΡΙΖΑ από οπορτουνιστικό κόμμα μεταλλάσσεται σε ΠΑΣΟΚ τελευταίας κοπής. Οι ύμνοι της ηγεσίας του στον Ομπάμα και οι υποσχέσεις ότι «δεν θα σκίσει τις συμφωνίες με την Ε.Ε.» είναι μόνο ένα στοιχείο. Η προεκλογική θέση του για «αριστερή κυβέρνηση» η οποία «θα καταργούσε τα Μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις», χωρίς αποδέσμευση από την Ε.Ε. και αποφασιστική σύγκρουση με τους επιχειρηματικούς ομίλους, από την αρχή ήταν απάτη, προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο αριστερών, να εκμεταλλευτεί την απελπισία αλλά και τις αυταπάτες λαϊκών στρωμάτων.

Το ΚΚΕ και καταλαβαίνει και νιώθει την απόγνωση των ανέργων, την αγωνία της εργατικής οικογένειας, το τι αντιμετωπίζουν οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι. Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών και των μελών του σ’ αυτούς ανήκει.Ομως οι δραματικές συνέπειες, τα χειρότερα που έρχονται, είναι λόγοι να πεις την αλήθεια στο λαό και όχι να τον εξαπατήσεις για να του πάρεις την ψήφο και να την εξαργυρώσεις με υπουργεία. Η αλήθεια είναι ότι καμιά κυβέρνηση αστικής διαχείρισης δεν μπορεί να του δώσει λύση. Λύση μπορούν να δώσουν οι ίδιοι οι εργαζόμενοι με την οργάνωση, τη συμμαχία τους, τη δική τους εξουσία, που θα τα αλλάξει όλα.ΕΡΩΤΗΣΗ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΟΖ* Γίνεται λόγος για ανακήρυξη της ΑΟΖ από ελληνικής πλευράς. Εκτιμάτε ότι υπάρχει πρόθεση από την κυβέρνηση; Και, δεύτερον, τα ενεργειακά και η πολιτική των αγωγών μπορεί να αποτελέσουν σημεία ανάφλεξης;- Η κυβέρνηση διέρρευσε ότι μελετά το ενδεχόμενο να καταθέσει στον ΟΗΕ χάρτες με τα όρια της ελληνικής ΑΟΖ, όπως διέρρευσαν και διαφορετικές απόψεις. Μετά το απαγορευτικό που σήκωσαν οι ΗΠΑ, βλέπω πολύ δύσκολα να το προχωράει. Το ΚΚΕ επισημαίνει τους μεγάλους κινδύνους που απορρέουν από τον οξύτατο ανταγωνισμό μεταξύ των ΗΠΑ, της Ε.Ε. και της Ρωσίας για τον έλεγχο των ενεργειακών πηγών και των δρόμων μεταφοράς στην περιοχή μας. Σ’ αυτόν συμμετέχουν και οι αστικές τάξεις της Ελλάδας, της Τουρκίας, του Ισραήλ, της Αλβανίας. Το πλεονέκτημα που δίνει μια ενεργειακή πηγή μετατρέπεται σε απειλή για τους λαούς. Η απεμπλοκή της χώρας απ’ τους ιμπεριαλιστικούς οργανισμούς, η κοινωνικοποίηση όλου του φυσικού και ορυκτού πλούτου, είναι ο δρόμος για να αξιοποιηθούν προς όφελος του λαού και να προστατευτεί από τη φωτιά των ιμπεριαλιστικών πολέμων.
Keywords
Τυχαία Θέματα