Απαγωγή Έλληνα και άλλων 6 στη Νιγηρία – Δούλευαν στην κατασκευαστική Setraco

Ένοπλοι επιτέθηκαν σε κατασκευαστική εταιρεία στη Νιγηρία και απήγαγαν επτά ξένους εργαζόμενους από την Ελλάδα, τη Βρετανία, την Ιταλία και το Λίβανο.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, έχουν απαχθεί ένας Έλληνας, ένας Βρετανός, ένας Ιταλός και τέσσερις εργαζόμενοι με καταγωγή από το Λίβανο.«Έγινε μια επίθεση στο χώρο της κατασκευαστικής εταιρείας Setraco στον τομέα της πόλης της Τζάμα (200 χλμ.

από την πόλη Μπαουτσί) από άγνωστους ένοπλους».«Επτά εργαζόμενοι της εταιρείας απήχθησαν» δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας της Πολιτείας του Μπαουτσί, ο Μοχάμεντ Λάνταν.«Σκότωσαν τον φρουρό ασφαλείας του χώρου» δήλωσε ακόμη προσθέτοντας πως η αστυνομία διεξάγει έρευνες.

- H εταιρεία Setraco ανήκει στον όμιλο επιχειρήσεων Setraco International Holding με έδρα τον Λίβανο, δραστηροποιείται στη Νιγηρία και ειδικεύεται στην κατασκευή δρόμων και στη γεφυροποιία.
Η Setraco ιδρύθηκε το 1977 και συγκαταλέγεται στους μεγαλύτερους κατασκευαστές έργων στην αφρικανική χώρα, ενώ έχει συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των υποδομών σε πάνω από 20 περιοχές της Νιγηρίας

Keywords
Τυχαία Θέματα