Αλ. Τσίπρας: «Άθλια και επιζήμια η εργαλειοποίηση της μουσουλμανικής μειονότητας»

Για «απαράδεκτη εργαλειοποίηση της ΕΥΠ» στην προεκλογική περίοδο από τον Κυριάκο Μητσοτάκη έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου μετά τη συνάντηση που είχε με τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό, κατά την οποία έθεσε το θέμα της Ροδόπης. «Η πρακτική αυτή κάνει την Άγκυρα να τρίβει τα χέρια της» πρόσθεσε ο Αλ. Τσίπρας.

Όπως

τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, εξέφρασε στον κ. Σαρμά την ανησυχία του για τον τρόπο της εργαλειοποίησης της ΕΥΠ, από την οποία διαρρέουν συγκεκριμένες πληροφορίες σε φιλικά προς τη ΝΔ μέσα ενημέρωσης, ώστε να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

«Ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός έχει την ευθύνη της ΕΥΠ, μιας ΕΥΠ που την προηγούμενη τετραετία μετατράπηκε ώστε να εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κ. Μητσοτάκη, με παράνομες παρακολουθήσεις» είπε ο κ. Τσίπρας, προσθέτοντας ότι είναι άθλιο και επιζήμιο να εργαλοιοποιείται η μουσουλμανική μειονότητα.

Ειδική αναφορά έκανε στις πρόσφατες δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη, τις οποίες χαρακτήρισε «ωμό εκβιασμό που δεν αφορά μόνο τη μουσουλμανική μειονότητα». Όπως τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, πρόκειται για μια πρόβα τζενεράλε για το τι θα ακολουθήσει για κάθε κοινωνική ομάδα: «Όποια κοινωνική ομάδα, όποιος πολίτης είναι αντίθετος, έχει σκέψεις αντίθετες με αυτές της απόλυτης και ανεξέλεγκτης κομματικής και οικογενειακής εξουσίας στο απώτερο μέλλον, θα βρίσκεται στο στόχαστρο».

Επεσήμανε ότι ο ο ίδιος και ο ΣΥΡΙΖΑ στο ανατριχιαστικό αυτό μήνυμα θα σταθούν απέναντι για να μην περάσει ο φόβος: «Η Ελλάδα έχει ισχυρή δημοκρατία, θα παραμείνει ισχυρή δημοκρατία».

Η δήλωση του Αλέξη Τσίπρα

Α. Τσίπρας: «Αθλιότητα Μητσοτάκη και λογικές μαφίας στη Ροδόπη από την Μπακογιάννη»

Keywords
Αναζητήσεις
al-tsipras-athlia-kai-epizimia-i-ergaleiopoiisi-tis-mousoulmanikis-meionotitas.htm
Τυχαία Θέματα