Αιφνιδιαστική επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο

Αιφνιαδιαστική επίσκεψη στο Κίεβο πραγματοποιεί ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν, μόλις λίγα εικοσιτετράωρα προτού συμπληρωθεί ένας χρόνος από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Ο Τζο Μπάιντεν επισκέφθηκε το μνημείο που έχει δημιουργηθεί για τους πεσόντες της Ουκρανίας στην πλατεία Μιχαϊλίβσκα.

O Αμερικανός πρόεδρος αναμενόταν σήμερα στη Βαρσοβία για διήμερη επίσκεψη του στην Πολωνία, ωστόσο επέλεξε να βρεθεί στην πρωτεύουσα της εμπόλεμης Ουκρανίας σε μια συμβολική κίνηση συμπαράστασης στην κυβέρνηση του Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στην

πρωτεύουσα της Ουκρανίας επικρατεί, αναβρασμός, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, ηχούν σε όλη την πόλη σειρήνες.

Αρχικά υπήρξαν αμφιβολίες σχετικά με το ταξίδι του Μπάιντεν στην Ουκρανία, ενώ τα ιταλικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι και η Τζόρτζια Μελόνι μεταβαίνει στο Κίεβο αεροπορικώς.

Αξίζει να υπογραμμιστεί ότι ο Λευκός Οίκος είχε αποκλείσει την επίσκεψη Μπάιντεν στο Κίεβο, προφανώς για να μη διαρρεύσει κάποια λεπτομέρεια από το πρόγραμμα του Αμερικανού προέδρου.

Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, Μπάιντεν και Ζελένσκι συναντήθηκαν στον καθεδρικό ναό του Αγίου Μιχαήλ. Σε μήνυμά του στο Telegram ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει: «Τζόζεφ Μπάιντεν, καλώς ήρθες στο Κίεβο! Η επίσκεψή σου είναι ιδιαίτερα σημαντική ένδειξη της συμπαράστασης για όλους τους Ουκρανούς».

Τη συνάντηση επιβεβαίωσε με ανακοίνωσή του και ο Λευκός Οίκος. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, νέα όπλα θα δοθούν στην Ουκρανία, ενώ καινούργιες κυρώσεις θα επιβληθούν στη Ρωσία, οι οποίες θα ανακοινωθούν μέσα στην εβδομάδα.

Νέο πακέτο στρατιωτικής βοήθειας προς την Ουκρανία ύψους 500 εκατομμυρίων δολαρίων, στο οποίο θα περιλαμβάνονται πυρομαχικά για τα αμερικανικά οπλικά συστήματα HIMARS, θα ανακοινωθεί αύριο, όπως δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα