Αιχμές κατά της κυβέρνησης στο μήνυμα του Στ. Θεοδωράκη για την 21η Απριλίου

Με την περιγραφή των βασανιστηρίων από το αυτοβιογραφικό βιβλίο «Μπουμπουλίνας 18», της ηθοποιού Κίττυς Αρσένη, ο Σταύρος Θεοδωράκης αναφέρεται στην επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος της 21η Απριλίου και το αφιερώνει εξαιρετικά στην κόρη του που δεν έμαθε στο σχολείο για τα εγκλήματα που συνέβησαν πριν από 50 χρόνια στη χώρα.

«Οι εξορίες, τα βασανιστήρια, οι δολοφονίες, φαντάζουν στα παιδιά μας ως μακρινά ιστορικά παραμύθια. Μόνο για το Πολυτεχνείο έχουν μάθει δυο πράγματα κι αυτό επειδή είναι αργία και σχολική γιορτή. Ήρωες όπως ο Παναγούλης, ο Μουστακλής, ο

Λεντάκης, ο Κουμάνταρος, η Μαρία Μπέκετ (για να αναφέρω μόνο λίγους από τους απόντες) δεν τους λένε τίποτα. Αντιθέτως, πρόλαβαν και άκουσαν τους φανφαρόνους να φωνάζουν στα τηλεοπτικά παράθυρα ότι «η χούντα δεν τελείωσε το ?73». «Και αυτό που ζούμε σήμερα, χούντα είναι», έλεγαν τα τελευταία χρόνια -και πριν να φέρουν τα δικά τους μνημόνια- οι υπουργάρες του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ. Και έτσι βέβαια απάλυναν το φόβο και τον τρόμο της Χούντας. Τέλος πάντων, ας μην παραστρατήσω. Ας πούμε σήμερα στα παιδιά μας τι σημαίνει Χούντα. Και δια αυτού να καταλάβουν τι σημαίνει ελευθερία -αγώνας- δικαιώματα», τονίζει ο κ. Θεοδωράκης.

Keywords
Τυχαία Θέματα