Άγριο “ξεκατίνιασμα” Τσίπρα – Μητσοτάκη στη Βουλή – Ονόματα “δικαίων” και “αδίκων” επιχειρηματιών στο μενού της κόντρας

23:09 5/7/2018 - Πηγή: BankWars

Αν αυτό που είδαν στη Βουλή, όσοι είχαν την υπομονή να το δουν, δεν ήταν το σούπερ πολιτικό “ξεκατίνιασμα”, οι ευκαιρίες για αυτού του είδους τις …απολαύσεις, θα υπάρξουν ξανά, όπως όλα δείχνουν, στη μακρά προεκλογική περίοδο.

Το “ξεκατίνιασμα” τα είχε όλα:

Μπερδεμένα οικονομικά στοιχεία και δεδομένα, ώστε κανένας από το “λαικό” ακροατήριο να μην καταλαβαίνει. Τέλεια τα πάντα όλα, όσα έχει πράξει η κυβέρνηση, κατά τον κ.Τσίπρα, χάλια αδιόρθωτα
τα πάντα όλα, κατά τον κ.Μητσοτάκη. Προσωπικές επιθέσεις με “χρήση” της Μαρέβας Μητσοτάκη από τον Πρωθυπουργό και οικογενειακού προσώπου του Πρωθυπουργού από τον Κ.Μητσοτάκη.Αλληλοκατηγορίες για σχέσεις με επιχειρηματίες, με μπόλικα υπονούμενα. Αναφέρθηκαν τα ονόματα των Ευ.Μαρινάκη, Χριστοφοράκου, Μπόμπολα, Καλογρίτσα, Ψυχάρη, Φρουζή…

Ο Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε τον Κυριάκο Μητσοτάκη πολιτικό απατεώνα και καιροσκόπο, ένα «πολιτικό κατασκεύασμα των επιχειρηματικών ελίτ» που πορεύεται βάσει του δόγματος «όσο χειρότερα για τον λαό, τόσο καλύτερα για μας». Από την πλευρά του, ο κ. Μητσοτάκης χαρακτήρισε κατ΄επανάληψην τον πρωθυπουργό «ψεύτη», «συκοφάντη» και «πρωθυπουργό υπό προθεσμία».

Η μεταξύ τους αντιπαράθεση συνεχίστηκε και στις δευτερολογίες, με τον Αλέξη Τσίπρα να λέει προς τον πρόεδρο της ΝΔ ότι είναι ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία και πως με τον «ακροδεξιό παροξυσμό σας γίνεστε εθνικά επικίνδυνος».

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι ακόμη και σήμερα δηλώνει υπερήφανος για το δημοψήφισμα του 2015 που έκλεισε τις τράπεζες, σημειώνοντας ότι ο Αλ. Τσίπρας το καλοκαίρι του 2015 εξαπάτησε όλους του αρχηγούς της αντιπολίτευσης λέγοντάς τους ότι δεν θα κάνει εκλογές και μετά από 40 μέρες έκανε εκλογές.

ΤΑ …ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ

Αντιπαράθεση επί προσωπικού… Αφορμή στάθηκε μια αναφορά του πρωθυπουργού κατά την δευτερολογία του, για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του κυρίου Μητσοτάκη: «Να τελειώνουμε με αυτό το ανέκδοτο. Σταματήστε κ.Μητσοτάκη να παρουσιάζετε τον εαυτό σας ως θύμα δήθεν κακόβουλων δημοσιευμάτων με ενορχηστρωτή το Μαξίμου. Έλεος αφήστε αυτή την καραμέλα. Ποσώς μας ενδιαφέρει η προσωπική σας ζωή, είστε όμως δημόσιο πρόσωπο όπως και εγώ. Διεκδικείτε να γίνετε πρωθυπουργός, εγώ έγινα. Φανταστείτε εάν εγώ αρνιόμουν να παρουσιάσω το πόθεν έσχες για τις δραστηριότητες της συζύγου μου τι θα έγραφαν όλα τα παπαγαλάκια; Φανταστείτε να είχα τέτοια ανοιχτά θέματα. Για αυτό σας λέω αφήστε το κ. Μητσοτάκη. Είστε ο ορισμός του όρου διαπλοκή στη σύγχρονη πολιτική ιστορία», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συνέχισε:

«Ζητάτε να μη σχολιάσω την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου σας αλλά σχολιάσατε τα συναισθήματα της δικής μου συζύγου το 2015. Είμαστε περήφανοι για την πράξη αντίστασης του λαού το 2015».

Σε υψηλούς τόνους, ήταν η απάντηση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, ο οποίος απαντώντας επί προσωπικού στον κ. Τσίπρα υποστήριξε: «Εκδοτικά συγκροτήματα ταυτισμένα με το Μαξίμου έχουν στοχοποιήσει την σύζυγό μου και ότι τάχα δεν ήμασταν σε διάσταση. Αρχικά η επιτροπή πόθεν έσχες είχε αποφανθεί ότι μπορούμε να καταθέσουμε διαφορετικά πόθεν έσχες και μετά άλλαξε την απόφασή της. Ως αποτέλεσμα των δημοσιευμάτων και της μήνυσης που κατατέθηκε έγινε στην σύζυγό μου φορολογικός έλεγχος και εν συνεχεία προέκυψε ότι δεν υπάρχει καμία φορολογική εκκρεμότητα και η υπόθεση μπήκε στο αρχείο. Είναι άνανδρο και πρωτοφανές αυτό που κάνετε. Να μην αναφερθείτε ξανά στο όνομα της συζύγου μου. Είναι μία υπεύθυνη γυναίκα, δεν έκανε ποτέ δουλειές με το δημόσιο και στοχοποιήθηκε. (…) Σας απαγορεύω να ξαναμιλήσετε για τη σύζυγό μου».

Μάλιστα, ο κ. Μητσοτάκης επέμεινε στο ζήτημα αφήνοντας υπαινιγμούς για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες συγγενών του κ. Τσίπρα. «Προσέξτε όμως μήπως έχετε και σεις στην οικογένειά σας που έχουν κάνει ρυθμίσεις δανείων. Να είστε πιο προσεκτικός σε αυτά όταν έχετε τη φωλιά σας λερωμένη. Να ρωτήσετε τον κ. Τσίπρα αν συγγενείς του έχει εταιρία που έχει ρυθμίσει οφειλές και με τι όρους», υποστήριξε χαρακτηριστικά.

Επανερχόμενος κατά την τριτολογία του ο πρωθυπουργός υποστήριξε ότι «εγώ δεν έριξα λάσπη στον ανεμιστήρα, δεν αναφέρθηκα σε μη γνωστά ζητήματα και θέματα κρυφά. Εγώ αναφέρθηκα σε ζητήματα που είναι γνωστά στο ευρύ κοινό και που ήδη απασχολούν τους δικαστικούς λειτουργούς. Η υπόθεση Siemens απασχολεί εδώ και χρόνια, όπως και η υπόθεση Novartis. (…) Συνέχισε όμως ο κ. Μητσοτάκης την προσπάθεια αυτοθυματοποίησής του και με εισαγγελικό τόνο μου απαγόρευσε να μιλώ για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες της συζύγου του. Γιατί εξήγησα αντίστοιχα πως εάν η δική κάποια off-shore κάποιου άλλου επιχειρηματία που έδωσε 8 εκατομμύρια στο Πρώτο Θέμα και χρηματοδοτούσε με 850.000 ευρώ τις επιχειρηματίες της δικής μου συζύγου, τότε εγώ εάν δεν ερχόμουν εδώ ποιος είναι αυτός ο επιχειρηματίας, θα ήταν μείζον θέμα για τη δημοκρατία και την πολιτική ζωή του τόπου. Δεν απάντησε ο κ. Μητσοτάκης, αντιθέτως άρχισε να μου λέει πράγματα που δεν ανέφερα. Ρώτησα ένα πολύ συγκεκριμένο πράγμα: Ποιος είναι ο επιχειρηματίας και η off-shore που χρηματοδοτεί τη σύζυγό του και άρα τον ίδιο που θέλει να γίνει πρωθυπουργός. Δεν είναι θέμα αυτό που αφορά την πολιτική ζωή του τόπου, τη δημοκρατία; Στις προεδρικές εκλογές ο δεξιός υποψήφιος έχασε τις εκλογές για μια υπόθεση που αφορούσε σε μια υπόθεση της συζύγου του, γιατί η σύζυγός του ήταν σε θέση αργομισθίας και έπαιρνε 2.000 ευρώ το μήνα. Θέλουμε να μένουμε Ευρώπη με συνθήκες διαπλοκής που θυμίζουν διαπλοκή».

ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Ο πρωθυπουργός, έκανε τις παρακάτω επώνυμες αναφορές για επιχειρηματίες, για να υποστηρίξει ότι άλλο οι όποιες συναντήσεις μαζί τους και άλλο η εξυπηρέτηση όσων εκείνοι ζητούν.

Ο κύριος Μπόμπολας δεν έχει την εφημερίδα Εθνος γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια και εσχάτως μαθαίνω ότι και στην επιχείρηση του έχει χάσει το πάνω χέρι έναντι άλλων συνεταίρων του.

Ο κύριος Ψυχάρης -τι κάνει άραγε αυτή η ψυχή; Δεν έχει πια τον ΔΟΛ δεν είναι το ισχυρό πρόσωπο όλων εκείνων των κυβερνήσεων από την περίοδο Σημίτη και μετά για τον ίδιο ακριβώς λόγο γιατί δεν του χαρίστηκαν τα δάνεια του. Και από οτι μαθαίνω έχει χάσει και περιουσιακά του στοιχεία σε πλειστηριασμούς.

Ο κύριος Μαρινάκης πράγματι συναντήθηκε μαζί μου αλλά επί κυβερνήσεως μου δεν γλιτώσει να του ασκηθεί ποινική δίωξη για τα μπλεξίματα που έχει με τις δουλειές του. Γιατί κ. Μητσοτάκη; Γιατί όσο περνάει απ’ το χέρι μας και εμείς θα είμαστε κυβέρνηση όλοι οι Έλληνες πολίτες θα είναι ίσοι απέναντι στο νόμο. Χατίρια σε επιχειρηματίες εμείς δεν κάναμε δεν κάνουμε και δεν θα κάνουμε.

Εσείς μπορείτε να ισχυριστείτε ότι εσείς και η κυβέρνηση που υπηρετούσατε, μπορείτε να ισχυριστείτε ότι δεν εξυπηρετούσε τα συμφέροντα της Siemens και του κ. Χριστοφοράκου. Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο για τον κύριο Φρουζή και την Novartis ότι δεν τους βοηθούσαν στην κυβέρνηση σας να διατηρούν υψηλά τις τιμές των φαρμακευτικών σκευασμάτων.

Μπορείτε να ισχυριστείτε το ίδιο για τον κ. Μαρινάκη που φτάσατε σε επίκαιρη ερώτηση της Νέας Δημοκρατίας να αναγράφετε ότι είστε τόσο δεμένοι μεταξύ σας ώστε εάν πληγούν τα οικονομικά του συμφέροντα πλήττεται ο αρχηγός της νέας Δημοκρατίας. Ό,τι και να πείτε δεν μπορείτε να πείσετε για τον απλό λόγο ότι δεν είμαστε όλοι το ίδιο και φαίνεται αυτό. Εχουμε άλλη διαδρομή άλλο αξιακό φορτίο και μην προσπαθείτε να κάνετε τέτοιες συγκρίσεις γιατί δεν θα σας βγει σε καλό.

Keywords
τσιπρας, βουλη, ονοματα, αγριο, αλέξης τσίπρας, για μας, νεα δημοκρατια, δημοψηφισμα 2015, τραπεζες, καλοκαιρι, εκλογες, εκκρεμότητα, siemens, novartis, συγκεκριμένο, εθνος, δολ, μαρινακης, εφημεριδα δημοκρατια, παγκόσμια ημέρα της γυναίκας 2012, Πρώτη ημέρα του Καλοκαιριού, δημοψηφισμα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, εκλογες 2012, εκλογες 2015, ξανα, αλέξης τσίπρας, ρυθμισεις δανειων, εφημεριδα εθνος, γυναικα, δανεια, δημοκρατια, δολ, θεμα, πρωτο θεμα, siemens, ελεος, ανεκδοτο, αφορμη, γινει, δημοσιο, δικη, εγινε, ευρω, υπαρχει, εκκρεμότητα, εξυπηρετηση, εταιρια, ευρωπη, εφημεριδα, ζωη, ιδιο, η δικη, υπομονη, υποθεση, κυβερνηση, λογο, μαξιμου, μειζον, μητσοτακης, μπομπολας, μπορειτε, παντα, οικογενεια, ονομα, ποθεν εσχες, ρυθμισεις, συγκεκριμένο, συζυγο, συνεχεια, σουπερ, φορολογικη, φωλια, χερι, χειροτερα, ψυχαρης, δουλειες, γινετε, κρυφα, novartis, θεματα
Τυχαία Θέματα