ΑΓΟΡΕΣ: Πως έκλεισαν χρηματιστήρια, Χρυσός, Πετρέλαιο την εβδομάδα

Η κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, που ενέτεινε τους φόβους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας, έδωσε το στίγμα της στην κίνηση των αγορών την εβδομάδα που πέρασε.

Ο Dow Jones έκλεισε την Παρασκευή με πτώση 0,34%, στις 26.287 μονάδες, ο  S&P 500 με πτώση 0,39%, στις 2.926 μονάδες και  ο Nasdaq με πτώση 1%, στις 7.959 μονάδες

Σε εβδομαδιαία βάση, ο Dow Jones σημείωσε απώλειες 0,75%, ο S&P 500 0,5% και ο Nasdaq

0,6%.

Πτώση στις ευρωαγορές λόγω της κρίσης στην Ιταλία – Στο -2% το Μιλάνο

Ο χρυσός παράδοσης Δεκεμβρίου υποχώρησε την Παρασκευή κατά 0,1% και έκλεισε στα 1.508,50 δολάρια η ουγγιά. Σε εβδομαδιαία βάση, ο χρυσός σημείωσε άνοδο 3,5%.

Το ράλι του χρυσού τροφοδότησε η κλιμάκωση της εμπορικής αντιπαράθεσης μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας, που ενέτεινε τους φόβους για την ανάπτυξη της παγκόσμιας οικονομίας.

Ώθηση στην τιμή έδωσε και η υποχώρηση των αποδόσεων των κρατικών ομολόγων.

Στο πετρέλαιο, όπου η εβδομάδα συνολικά  ήταν πτωτική, η αγορά αντέδρασε ανοδικά από τις αναφορές του Bloomberg ότι η Σαουδική Αραβία εξετάζει περαιτέρω περικοπές στην παραγωγή.

Το αμερικάνικο  αργό παραδόσεως Σεπτεμβρίου ενισχύθηκε την Παρασκευή κατά 3,7% και έκλεισε στα 54,53 δολάρια το βαρέλι, περιορίζοντας τις εβδομαδιαίες απώλειες του στο 2%. Την Τετάρτη είχε υποχωρήσει έως τα 51,09 δολάρια.

Το συμβόλαιο παραδόσεως Οκτωβρίου στο Brent ενισχύθηκε κατά 2,2% κλείνοντας  στα 58,67 δολάρια το βαρέλι, ανακάμπτοντας από τα 56,23 δολάρια που βρέθηκε την Τετάρτη.

Keywords
Τυχαία Θέματα