ΑΓΟΡΕΣ: Δεκαήμερο “φωτιά” με το βλέμμα σε ΕΚΤ και Ελλάδα

Έρχεται ’καυτό’ δεκαήμερο για την Ευρωζώνη και τις αγορές με τη συνεδρίαση της ΕΚΤ την Πέμπτη 22 Ιανουαρίου και τις ελληνικές εκλογές την Κυριακή 25 Ιανουαρίου.

Από τη μία, οι επενδυτές εμφανίζονται όλο και πιο πεπεισμένοι ότι ο Mario Draghi θα ανακοινώσει το πολυπόθητο QE και από την άλλη, οι ελληνικές εκλογές

φαίνεται ότι θα είναι «ντέρμπι» μέχρι το τέλος, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις.

Παρόλα αυτά, αξιοσημείωτη είναι η πλήρης αλλαγή στάσης από τη Γερμανία στο θέμα του ελληνικού χρέους αναφέρει το ForexRport.gr.

Σύμφωνα με νέο δημοσίευμα, μεγάλες επιχειρήσεις έχουν ανασύρει από τα συρτάρια τους τα σχέδια άμυνας σε περίπτωση εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ.Οι Γερμανοί εμφανίζονται διατεθειμένοι να εξετάσουν μια αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους, στάση που είναι εκ διαμέτρου αντίθετη με αυτή των τελευταίων ετών.Σύμφωνα με το Visco της ΕΚΤ, οι αγορές κρατικών ομολόγων από την ΕΚΤ (QE) είναι το αποτελεσματικότερο όπλο αυτή τη στιγμή. Από την άλλη, Γερμανοί εκπρόσωποι της ΕΚΤ και γενικά μέλη του Βόρειου μπλοκ είναι από σκεπτικοί μέχρι και αρνητικοί.Το EUR/USD παραμένει στο προσκήνιο των traders μετά τα χαμηλά 9 ετών που κατέγραψε την περασμένη εβδομάδα.Δεν υπάρχουν σημαντικές ανακοινώσεις στο ξεκίνημα της εβδομάδας.

Keywords
Τυχαία Θέματα