Στα άκρα η κόντρα Άδωνι – ΠΑΣΟΚ

10:12 3/1/2014 - Πηγή: BankWars

[UPD] «Έχουμε δώσει τα ισοδύναμα στον κ. Γεωργιάδη. Χρησιμοποιεί μια φθηνή δικαιολογία ότι το μέτρο έχει ψηφιστεί από το 2012. Θα σας πω ότι το ΠΑΣΟΚ από τον Οκτώβριο έχει θέσει το θέμα αυτό και τότε, με αλλεπάλληλες δηλώσεις του, ο κ. Γεωργιάδης είχε πει ότι εξετάζει την απόσυρση του μέτρου ή ότι θα δει τα ζητήματα των εισοδηματικών κριτηρίων, έτσι ώστε να μην επιβαρυνθεί η πλειοψηφία των πολιτών. Αυτή η απόφαση, έτσι όπως βγήκε προχθές,

είναι αυθαίρετη, διότι δεν υπήρξε συζήτηση μεταξύ του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ ή της κυβέρνησης και των κοινοβουλευτικών ομάδων» δήλωσε σε ραδιοφωνικό σταθμό ο γραμματέας Επικοινωνίας του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Καρύδης, απαντώντας στις δηλώσεις του υπουργού Υγείας που ζήτησε ισοδύναμα για να μην εφαρμοστεί το μέτρο για εισιτήριο σε περίπτωση νοσηλείας.

Κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη για διγλωσία και πρόσθεσε: «΄Αλλα λέει στον έναν και άλλα στον άλλον…Το θέμα αυτό έχει τεθεί ψηλά. Πιστεύω ότι θα πάει στο επίπεδο των δύο πολιτικών αρχηγών, του κ. Βενιζέλου και του κ. Σαμαρά, αλλά με το που θα ανοίξει η Βουλή, εμείς θα αναλάβουμε νομοθετική πρωτοβουλία».

Β.Κεγκέρογλου: Προς επανεξέταση τα 25 ευρώ

Ο -εκ του ΠΑΣΟΚ προερχόμενος- υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: «Το ΠΑΣΟΚ έθεσε το συγκεκριμένο θέμα, προκειμένου να επανεξεταστεί και στο πλαίσιο της κυβέρνησης και του υπουργείου. Η συζήτηση γίνεται βεβαίως δημόσια, αλλά γίνεται και στο πλαίσιο της κυβέρνησης. Πιστεύω να έχει θετική κατάληξη.

»[...] Σε κάθε περίπτωση αυτό το θέμα είναι προς επανεξέταση και ως προς αυτούς που εξαιρούνται από την υποχρέωση. Θα πρέπει να δούμε αν χρειάζεται να διευρυνθούν οι κοινωνικές κατηγορίες που εξαιρούνται. Για παράδειγμα δεν είναι ευκρινές κατά πόσο οι μακροχρόνια άνεργοι που δεν έχουν εισόδημα, καλύπτονται από την εγκύκλιο που έχει εκδοθεί» σημείωσε ο κ. Κεγκέρογλου.

Νωρίτερα μεταδίδαμε:

ΧΑΜΟΣ ΜΕ ΤΑ 25 ΕΥΡΩ ΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ: “Ας προτείνει ισοδύναμο μέτρο το ΠΑΣΟΚ” λέει ο Άδωνις

Εάν το ΠΑΣΟΚ επιθυμεί την κατάργησή της καταβολής των 25 ευρώ για τη νοσηλεία στα δημόσια νοσοκομεία θα πρέπει να προτείνει ισοδύναμα μέτρα, ο υπουργός Υγείας Αδ. Γεωργιάδης στο Mega.

Αναφερόμενος στις αντιδράσεις που προκαλεί η εφαρμογή του μέτρου, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε «τρίχες» τη «φασαρία» που έχει προκληθεί, καθώς – όπως είπε – κατά μέσο όρο ένας πολίτης χρειάζεται να νοσηλευθεί σε νοσοκομείο μία φορά στα δέκα χρόνια.

«Αυτό που λέμε είναι ότι χρεώνεται ένα 25ευρω στα δέκα χρόνια για να έχουν χρήματα τα νοσοκομεία στον προϋπολογισμό τους να αγοράζουν φάρμακα για τους άπορους», σημείωσε. Διευκρίνισε επίσης ότι τα 25 ευρώ καταβάλλονται στην περίπτωση που ο ασθενής μείνει τουλάχιστον ένα βράδυ στο νοσοκομείο.

Υπενθύμισε ακόμη ότι πρόκειται για ένα μέτρο που έχει ψηφιστεί από τον Νοέμβριο του 2012 και δήλωσε πρόθυμος να συζητήσει το θέμα εφόσον το ΠΑΣΟΚ προτείνει κάποιο δημοσιονομικό ισοδύναμο.

«Το ΠΑΣΟΚ, με αίσθημα ευθύνης, ψήφισε όλα τα μέτρα, στα οποία ισορροπούσε κάθε φορά η διαρκής σκληρή διαπραγμάτευση με την τρόικα και πάντα στόχευε και στοχεύει στη βελτίωση των ρυθμίσεων. […] Το ΠΑΣΟΚ το έκανε αυτό και όταν άλλοι περνούσαν την αντιμνημονιακή τους φάση ή άλλοι προστάτευαν την παρθενία τους με επιλεκτικές συμπεριφορές μικροκομματικής αυτοπροστασίας», ανέφερε χθες το ΠΑΣΟΚ σε μια από τις δύο ανακοινώσεις που εξέδωσε για το θεμα.

ΠΑΣΟΚ: “Όχι” στο εισιτήριο των 25 ευρώ στα νοσοκομεία

Τη διαφωνία του με την επιβολή του εισιτηρίου των 25 ευρώ για την εισαγωγή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ εκφράζει το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας πως θα επιμείνει μέσα στην κυβέρνηση και στη Βουλή για την την κατάργησή του.

Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, από τις αρχές Οκτωβρίου είχε ζητήσει από τον Υπουργό Υγείας την επανεξέταση και μη εφαρμογή του μέτρου, όμως «δυστυχώς, το Υπουργείο προχώρησε στην εφαρμογή του μέτρου (χωρίς καν την ειδική πρόβλεψη για τους φτωχούς και τους ανέργους όπως δήλωνε) προσθέτοντας και την επιβάρυνση του 1 ευρώ για κάθε συνταγή στα φαρμακεία».

Το ΠΑΣΟΚ υποστηρίζει πως “το επιχείρημα του Υπουργού ότι «το μέτρο περιλαμβάνεται στο μνημόνιο και έχει ψηφιστεί” έρχεται – όπως είχαμε και πάλι τονίσει- σε ευθεία αντίθεση με ανάλογες πράξεις, που η ίδια η κυβέρνηση πρόσφατα έκανε (π.χ. αποφάσεις του ΥΠΟΙΚ για μη εφαρμογή του 1‰ επί του τζίρου των επιχειρήσεων, επιμονή για μείωση του ΦΠΑ στην εστίαση, ζητήματα που επίσης περιλαμβάνονταν στο μνημόνιο και είχαν ψηφιστεί από τη Βουλή)».

«Όταν λέμε ότι η κατάσταση στην οικονομία βελτιώνεται, ότι έχουμε πρωτογενές πλεόνασμα και προωθούμε διαρθρωτικές αλλαγές στην Υγεία που οδηγούν σε εξοικονόμηση πόρων, μπορούμε να επαναδιαπραγματευθούμε μέτρα που δημιουργούν προβλήματα στους πολίτες και αναιρούν την καθολικότητα της παροχής του αγαθού της υγείας σε αυτούς» καταλήγει.

Original article: Στα άκρα η κόντρα Άδωνι – ΠΑΣΟΚ.

Keywords
Τυχαία Θέματα