ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ: Ποιό είναι το “μοιραίο ελάττωμα” του ευρώ

09:24 3/1/2014 - Πηγή: BankWars

Οι προσπάθειες που γίνονται για ανάκαμψη των οικονομιώντου πλανήτη έχουν αποτέλεσμα παντού εκτός της ευρωζώνης υποστηρίζει ο μεγαλοεπενδυτής George Soros.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση οδεύει προς μαι μακροχρόνια στασιμότητα τύπου Ιαπωνίας. Το διακύβευμα είναι υψηλό ποιο έθνος μπορεί να επιβιώσει σε μια χαμένη δεκαετία ή περισσότερο; Αλλά η ΕΕ , η ατελής ένωση των εθνών-κρατών, θα μπορούσε εύκολα να καταστραφεί, υποστηρίζει ο Soros.

Ο Soros

ασκεί έντονη κριτική στην Α. Μέρκελ και την αρχιτεκτονική του ευρώ. Συγκεκριμένα αναφέρει:

Το ευρώ – το οποίο εμπνεύστηκε από το γερμανικό μάρκο – έχει ένα μοιραίο ελάττωμα. Η δημιουργία μιας κοινής κεντρικής τράπεζας, χωρίς κοινό ταμείο σημαίνει ότι τα δημόσια χρέη που εκφράζονται σε ένα νόμισμα κινδυνεύουν να μην αποπληρωθούν.

Ως συνέπεια της κρίσης του 2008, αρκετές χώρες κατέστησαν υποχρεωμένες και τα ασφάλιστρα κινδύνου τα CDS έχουν διαιρέσει την ευρωζώνη σε χώρες που δανείζουν και σε χώρες που δανείζονται.

Το ελάττωμα του ευρώ θα μπορούσε να έχει διορθωθεί με την αντικατάσταση των ομολόγων των επιμέρους χωρών με τα ευρωομόλογα.

Δυστυχώς , η Γερμανίδα Καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ , έχει αλλάξει στάση προς την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση και απορρίπτει τα ευρωομόλογα.

Μετά το κραχ του 2008, η Μέρκελ τόνισε ότι κάθε χώρα θα πρέπει να διασφαλίσει τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και το δημόσιο χρέος πρέπει να αποπληρώνεται.

Χωρίς να το συνειδητοποιεί, η Γερμανία επαναλαμβάνει το τραγικό λάθος της Γαλλίας όπου ο πρωθυπουργός Aristide Briand οδήγησε στην άνοδο του Χίτλερ.

Original article: ΤΖΩΡΤΖ ΣΟΡΟΣ: Ποιό είναι το “μοιραίο ελάττωμα” του ευρώ.

Keywords
Τυχαία Θέματα