Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΟΙΤΑΛΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ – “Ναι” στις υγιείς επενδύσεις

Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σταθεί δίπλα σε όσους επενδυτές επιθυμούν να επενδύσουν στην Ελλάδα, υπό το πρίσμα της υγιούς επιχειρηματικότητας, τόνισε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, Αλέξης Τσίπρας.

“Πρόθεση του ΣΥΡΙΖΑ είναι να δημιουργήσει συμμαχία με τις δυνάμεις της υγιούς

επιχειρηματικότητας”, τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας σε γεύμα εργασίας του Ελληνο-ιταλικού επιμελητηρίου.
Ταυτόχρονα όμως, δήλωσε, μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα είναι σκληρή και άτεγκτη απέναντι στην ανομία, την παρανομία, τη φοροδιαφυγή.

«Εμείς θέλουμε να σταθούμε, έχουμε πρόθεση, έχουμε σχέδιο να σταθούμε δίπλα στην υγιή επιχειρηματικότητα. Εμείς θέλουμε επενδυτές να επενδύσουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα.
Δεν θέλουμε όμως αυτό τον ανταγωνισμό που δεν είναι καθόλου υγιής ανάμεσα στον επιχειρηματία που τηρεί τις υποχρεώσεις του απέναντι στο κράτος, που πληρώνει φόρους, που σέβεται τους εργασιακούς νόμους που επικρατούν στη χώρα και όλους τους νόμους και ανάμεσα στον επιχειρηματία τον άλλον, που έχει ευνοϊκότερη μεταχείριση», υπογράμμισε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Τσίπρας διεμήνυσε ότι είναι εξαιρετικά κρίσιμο για την Ιταλία, για την Ελλάδα, για τον ευρωπαϊκό Νότο, αλλά για την ίδια την Ευρωζώνη να υπάρξει μια βιώσιμη διευθέτηση στο πρόβλημα του χρέους.
«Πρόθεσή μας είναι να διεκδικήσουμε με ασφάλεια μια βιώσιμη λύση για την Ελλάδα, που θα είναι ταυτόχρονα βιώσιμη λύση για όλη την ευρωπαϊκή περιφέρεια.

Και σε αυτή την κατεύθυνση θεωρούμε στρατηγικής σημασίας τη συμμαχία, τη συνεργασία με χώρες της ευρωπαϊκής περιφέρειας και ιδιαίτερα του ευρωπαϊκού Νότου, που έχουμε κοινούς στόχους και κοινά συμφέροντα», σημείωσε.

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε στη Θεσσαλονίκη, σημειώνοντας ότι είναι κοστολογημένο και δεν απαιτεί νέα δανεικά.

«Δεν θα ζητήσουμε νέα δάνεια, δεν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα ελλείμματα, αυτός ο φαύλος κύκλος του δανεισμού και των ελλειμμάτων πρέπει να κλείσει», υπογράμμισε.

Keywords
Τυχαία Θέματα