Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Επίθεση σε Σαμαρά, Άδωνι για τα φάρμακα – “Τέλος τα επικοινωνιακά κολπάκια” – Ζητά απόσυρση της τροπολογίας

Επίθεση στην Πρωθυπουργό αλλά και τον υπουργό Υγείας για το θέμα των φαρμάκων εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Σε συνέντευξη Τύπου για το θέμα, ο κ. Τσίπρας ζήτησε την απόσυρση της επίμαχης τροπολογίας και την ανάληψη πρωτοβουλίας από

την κυβέρνηση για 10ήμερο διαλόγου και διαβούλευσης με τους φορείς για το ζήτημα της φαρμακευτικης δαπάνης καθώς και «να σταματήσουν να παίζουν επικοινωνιακά κολπάκια και παχνιδάκια».

Αν πραγματικά η κυβέρνηση έχει στόχο τη μείωση της δαπάνης και νοιάζεται για την εξασφάλιση της επάρκειας σε φάρμακα ας έρθει σε διάλογο, ανέφερε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Σημείωσε μάλιστα ότι «αν δεν το κάνει και επιμείνει στην ψήφιση της τροπολογίας αυτό «θα σημαίνει ότι μόνος της στόχος είναι να εξυπηρετήσει συμφέροντα και ότι θα είναι υπόλογη για τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στη δημόσια υγεία.

Όπως είπε ο κ. Τσίπρας, «η κυβέρνηση και ο υπουργός Υγείας δεν μπορούν να παίζουν με την χώρα και την υγεία του ελληνικού λαού». «Ο κόσμος ξέρει πολύ καλά ποιός κάνει φτηνή πολιτική και ποιός έχει στόχο την κοινωνική πολιτική και το δημόσιο συμφέρον. Το έχει μάθει στους μήνες αναμονής για ένα ραντεβού στον υπό διάλυση ΕΟΠΥΥ, στα ράτζα των νοσοκομείων, όταν αναγκάζεται να αγοράσει μόνο τους τα φάρμακα», ανέφερε.

«Η αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ», όπως είπε, «είναι η επάρκεια σε φάρμακο» και «η δυνατότητα όλου του πληθυσμού να έχει πρόσβαση σε φτηνό και ποιοτικά ελεγχό φάρμακο».

Χαρακτήρισε ακόμη «αστειότητες» τις κατηγορίες του υπουργού Υγείας για τον ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο», καλώντας μάλιστα τον κ. Γεωργιάδη να ανασκευάσει και να ζητήσει συγγνώμη από τους δημοσιογράφους του σταθμού.

Original article: Α. ΤΣΙΠΡΑΣ: Επίθεση σε Σαμαρά, Άδωνι για τα φάρμακα – “Τέλος τα επικοινωνιακά κολπάκια” – Ζητά απόσυρση της τροπολογίας.

Keywords
Τυχαία Θέματα