Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες – “Είμαστε πεισματάρηδες και θα τα καταφέρουμε”

20:52 8/1/2014 - Πηγή: BankWars

«Οι Έλληνες είμαστε πεισματάρηδες και θα τα καταφέρουμε» τόνισε την Τετάρτη ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην τελετή ανάληψης της προεδρίας του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Ο κ. Σαμαράς πρόσθεσε ότι η χώρα μας που θεωρείτο ως «αδύναμος κρίκος» στο τέλος της ελληνικής προεδρίας θα είναι «σύμβολο ότι η Ευρώπη δουλεύει, μπορεί και θα τα καταφέρει».

Ο κ. Σαμαράς

είπε ότι Ελλάδα πλήρωσε αυστηρά δικά της σφάλματα, αλλά και κατασκευαστικές ελλείψεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης, διέψευσε τις Κασσάνδρες και ανέλαβε την προεδρία.

«Πολλοί ήταν εκείνοι που προεξοφλούσαν ότι η Ελλάδα δεν θα παραμείνει στην Ευρωζώνη» και στοιχημάτιζαν ότι η Ευρωζώνη δεν θα τα καταφέρει, είπε ο κ. Σαμαράς.

«Η Ελλάδα απέδειξε ότι μπορεί και η Ευρώπη απέδειξε ότι μπορεί. Πετύχαμε αυτά που πολλοί θεωρούσαν ακατόρθωτα» είπε ο κ. Σαμαράς, λέγοντας ότι η Ευρώπη πέτυχε «αυτό που πολλοί θεωρούσαν ανέφικτο: να μείνει ενωμένη, να κοιτάξει κατάματα τις αδυναμίες της και να αρχίσει να τις ξεπερνά».

«Στο τέλος της ελληνικής προεδρίας η Ελλάδα θα στέκεται στα πόδια της» είπε ο κ. Σαμαράς.

«Δεν ξεχνάμε την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση» τόνισε ο πρωθυπουργός, λέγοντας ότι η ΕΕ «είναι το πιο φιλόδοξο εγχείρημα που επιχειρήθηκε ποτέ: Μια ένωση με αρχές και αξίες, όπου κάθε λαός -χωρίς να χάνει ταυτότητα του- μπορεί να πετύχει πολύ περισσότερα από ότι από μόνος του».

Ο κ. Σαμαράς είπε ότι είναι «ώρα πράξεων και όχι λόγων», ώρα να νικηθεί η ύφεση και να θεμελιωθεί η δημοσιονομική ένωση, η τραπεζική ένωση και το κοινό νόμισμα.

«Κοιτάξτε τι γίνεται γύρω από την Ευρώπη αυτά που μας ενώνουν πολύ σημαντικότερα από αυτά που μας χώρισαν στο παρελθόν» πρόσθεσε και είπε ότι η απάντηση στις φιλοδοξίες και τις ανησυχίες είναι μία: «Περισσότερη και καλύτερη Ευρώπη».

Πηγή φωτό: ΑΠΕ

Original article: Α. Σαμαράς: Η Ελλάδα διέψευσε τις Κασσάνδρες – “Είμαστε πεισματάρηδες και θα τα καταφέρουμε”.

Keywords
Τυχαία Θέματα