Χέρμαν Βαν Ρομπάι: Η Ευρώπη στηρίζει την Ελλάδα – Νέα αρχή το 2014

20:45 8/1/2014 - Πηγή: BankWars

Νέα αρχή για την Ελλάδα και την Ευρώπη χαρακτηρίζει το νέο έτος, 2014, ο πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, σε ανακοίνωση που εξέδωσε μετά το πέρας της απογευματινής του συνάντησης με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως τονίζει ο Rompuy, το 2013 η Ευρωζώνη κατόρθωσε να αφήσει πίσω τον κίνδυνο κατάρρευσής της.
“Ελπίζω πως το 2014 η Ευρωζώνη θα κατορθώσει να αφήσει πίσω

της μια και καλή την κρίση. Αυτό είναι εύκολο να το λέμε, ωστόσο πολύ δύσκολο για να το πετύχουμε”, αναφέρει ο πρόεδρος της ΕΕ και προσθέτει πως είναι “θετικό το γεγονός πως η ανάπτυξη επιστρέφει στην Ευρώπη”.

Αναλύοντας τις προτεραιότητες της Ευρώπης από εδώ και στο εξής ο Rompuy τονίζει την ανάγκη τόνωσης των εξαγωγών και καταπολέμησης της ανεργίας, ώστε να ανακτηθεί πλήρως η εμπιστοσύνη στην Ευρωζώνη. Ταυτόχρονα τονίζει την ανάγκη τα ευρωπαϊκά κράτη να συνεχίσουν στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων.

Εστιάζοντας στην Ελλάδα, ο πρόεδρος της ΕΕ αναφέρει πως η Ευρώπη αναγνωρίζει πλήρως τον κοινωνικό αντίκτυπο της οικονομικής κρίσης.

“Γνωρίζουμε πως οι Έλληνες ακόμη υποφέρουν από τις επώδυνες μεταρρυθμίσεις, αλλά είναι αναγκαίες. Δεν υπάρχει άλλη εναλλακτική εκτός από τις μεταρρυθμίσεις. Η σταθερότητα, η δημοσιονομική προσαρμογή και οι μεταρρυθμίσεις δεν είναι αυτοσκοπός, αλλά μέσο για τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Η ΕΕ έχει στηρίξει την Ελλάδα από την αρχή της κρίσης και θα συνεχίσει να το κάνει. Η Ελλάδα είναι επαρκώς προετοιμασμένη για να αναλάβει την προεδρία της ΕΕ. Θα είναι επιτυχής η ελληνική προεδρία”, δήλωσε ο Rompuy.

Original article: Χέρμαν Βαν Ρομπάι: Η Ευρώπη στηρίζει την Ελλάδα – Νέα αρχή το 2014.

Keywords
Τυχαία Θέματα