Α. Σαμαράς: “Μπαλαντέρ” στις Βρυξέλλες – Και με τον Νότο και με τον Βορρά

Ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς συμμετέχει από σήμερα στη διήμερη Σύνοδο Κορυφής των Ευρωπαίων ηγετών στις Βρυξέλλες.

Στο άρμα Γαλλίας και Ιταλίας για ελαστικοποίηση του Συμφώνου Σταθερότητας φαίνεται πως θα επιδιώξει να μπει ο πρωθυπουργός χωρίς ωστόσο να δημιουργήσει πρόβλημα με την Γερμανία λέγοντας “όχι” στη δημοσιονομική σταθερότητα και την συνέχιση

των μεταρρυθμίσεων.

Ο πρωθυπουργός αναμένεται να επαναλάβει την πρόθεση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα τηρήσει τις δεσμεύσεις της, με ιδιαίτερη αναφορά στα δώδεκα προαπαιτούμενα που θα ψηφιστούν από τη Βουλή μέσα στο καλοκαίρι προκειμένου να εκταμιευθεί η διπλή δόση των δύο δισ. ευρώ και το 1,8 δισ. ευρώ από τα κέρδη των κεντρικών τραπεζών από ελληνικά ομόλογα.

Ζητούμενο όμως είναι για την ελληνική πλευρά να τονωθούν από πλευράς Βρυξελλών αναπτυξιακά μέτρα που θα δώσουν ώθηση στην ελληνική οικονομία. Βέβαια, η Ελλάδα δεν έχει περιθώρια να σηκώσει “μπαϊράκι” τύπου Ρέντσι καθώς οι Ευρωπαίοι ήδη είναι θορυβημένοι με την μεταρρυθμιστική κόπωση που παρατηρείται στην κυβέρνηση. Ενδεικτικά, βεβαίως, αυτής και τα …πισωγυρίσματα με τις δικαστικές αποφάσεις της τελευταίας εβδομάδας που δημιουργούν πονοκέφαλο στο Μαξίμου.

Original article: Α. Σαμαράς: “Μπαλαντέρ” στις Βρυξέλλες – Και με τον Νότο και με τον Βορρά.

Keywords
Τυχαία Θέματα