Wieser: Μην ονειρεύεστε πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ – Εύκολη η αξιολόγηση αν το θέλουν όλοι

19:26 3/3/2017 - Πηγή: BankWars

UPD: Εύκολη είναι η ολοκλήρωση της αξιολόγησης, αν το θέλουν όλες οι πλευρές, υποστήριξε σήμερα ο επικεφαλής του EuroWorkingGroup, Thomas Wieser.

Συγκεκριμένα, όπως σημείωσε ο κ. Wieser, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών, η ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης είναι τεχνικά εύκολη, και εάν ήθελαν όλες οι πλευρές, θα έκλεινε έως την άλλη Παρασκευή.

Το κλείσιμο της αξιολόγησης, σε συνδυασμό με μια απόφαση στο Eurogroup για τη χρηματοδότηση και για όλα τα ζητήματα που σχετίζονται με το χρέος,

αλλά και η συμμετοχή του ΔΝΤ στο πρόγραμμα, θα εξασφαλίσουν στο εξής μια πολύ πιο εύκολη “πλεύση” σε σχέση με τα ταραγμένα νερά των τελευταίων 6 ή 7 ετών.

“Κάποιοι, εντός και εκτός Ελλάδος, ονειρεύονται ένα πρόγραμμα χωρίς το ΔΝΤ”, είπε. Χωρίς το ΔΝΤ, το τρέχον πρόγραμμα δεν θα υπάρχει πλέον, και πιθανότατα θα δρομολογηθεί η τροποποίηση της συνθήκης του ESM με πιθανό αποτέλεσμα ένα νέο πρόγραμμα το φθινόπωρο, είπε ο Wieser και το απευχήθηκε, λέγοντας πως η αναμονή μέχρι το φθινόπωρο θα ήταν καταστροφική αλλά και ανόητη.

Εξαιρουμένων των καταθέσεων, υπάρχουν, σύμφωνα με τον Wieser, θετικές ενδείξεις. Μια γρήγορη απόφαση, όχι μόνο θα εξαλείψει μόνο τον κίνδυνο του Grexit αλλά θα εξομαλύνει και πολλές από τις ανισορροπίες που βιώνει η χώρα.

Για τον κίνδυνο του Grexit, ο Wieser είπε πως πράγματι κάποια στιγμή βρισκόταν στο τραπέζι και μάλιστα την ίδια αντίληψη είχαν και οι αγορές. “Θεωρώ πως αυτό έχει αλλάξει εντελώς τώρα”, είπε αλλά παρολ’αυτά χαρακτήρισε ελαφρώς καταθλιπτικό το γεγονός ότι βρισκόμαστε ακόμη, μετά από ενάμιση χρόνο, στη μέση της β’ αξιολόγησης του τρίτου προγράμματος. “Αυτό δίνει τροφή για σκέψη ως προς το αν μπορούμε, έστω και λίγο, να επιταχύνουμε”.

ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ

http://www.bankwars.gr/%ce%b2%ce%bf%ce%bb%ce%ad%cf%82-%cf%84%cf%8c%ce%bc%ce%b1%cf%82-%ce%b2%ce%af%ce%b6%ce%b5%cf%81-%ce%b7-%ce%b5%ce%bb%ce%bb%ce%ac%ce%b4%ce%b1-%ce%bd%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%81%ce%ae%cf%83%ce%b5%ce%b9-%cf%84/

Keywords
Τυχαία Θέματα