Wall Street: Στασιμότητα στους δείκτες – Σημαντικά εταιρικά αποτελέσματα

Wall Street: Άνοδος μόλις 0,04% για τον Dow Jones στις 28.735 μονάδες, με τον S&P 500 να υποχωρεί κατά  -0,07% στις 3.273 μονάδες και τον Nasdaq να κινείται κατά 0,06% υψηλότερα στις 9.275 μονάδες, μετά τη διατήρηση των επιτοκίων από την Federal Reserve και παρά τον αισιόδοξο τόνο της για την υγεία της αμερικανικής οικονομίας.

Η Fed διατήρησε σταθερά τα επιτόκια – «Η ενίσχυση της απασχόλησης είναι στέρεη”

Η

προσοχή των επενδυτών στράφηκε στο τελευταίο μπαράζ εταιρικών αποτελεσμάτων.

Κέρδη και έσοδα καλύτερα των εκτιμήσεων των αναλυτών ανακοίνωσε η εταιρεία Facebook.
Τα κέρδη του Facebook διαμορφώθηκαν στα 2,56 δολάρια ανά μετοχή, έναντι εκτίμησης για 2,53 δολάρια ανά μετοχή, με τα έσοδα να φθάνουν στα 21,08 δισ. δολάρια, ενώ οι αναλυτές είχαν προβλέψει ότι θα άγγιζαν τα 20,89 δισ. δολάρια.
Οι ενεργοί καθημερινοί χρήστες της γνωστότερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης έφθασαν στα 1,66 δισ.,

Οι μετοχές της Apple Inc. κέρδισαν 2,1% μετά την ανακοίνωση της εταιρείας χθες το βράδυ ότι οι πωλήσεις και τα κέρδη της σημείωσαν ρεκόρ το τελευταίο τρίμηνο, ξεπερνώντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Καλύτερα των εκτιμήσεων αποτελέσματα ανακοίνωσαν επίσης ο βιομηχανικός κολοσσός General Electric και η αλυσίδα εστιατορίων McDonald’s, ενώ και ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός AT&T κατάφερε να ξεπεράσει τις εκτιμήσεις.

Καλύτερα των εκτιμήσεων ήταν και τα κέρδη της eBay, ωστόσο οι εκτιμήσεις της εταιρίας ηλεκτρονικών δημοπρασιών για το επόμενο διάστημα δεν επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες της αγοράς. Η εταιρεία ημιαγωγών AMD επίσης δεν κατάφερε να επιβεβαιώσει τις προσδοκίες των αναλυτών για τους επόμενους μήνες.

Τέλος, η αλυσίδα καταστημάτων καφέ Starbucks, αν και ξεπέρασε τις εκτιμήσεις των αναλυτών για τα κέρδη της, προειδοποίησε ότι το ξέσπασμα του κοροναϊού στην Κίνα αναμένεται να πλήξει την κερδοφορία της φέτος.

Την προσοχή τράβηξαν επίσης τα αποτέλεσμα της Boeing η οποία συνεχίζει να αγωνίζεται να ξεπεράσει την κρίση που έχει προκαλέσει η απόφαση για αναστολή των πτήσεων των 737 MAX μετά τα δύο τραγικά δυστυχήματα με το συγκεκριμένο αεροσκάφος το περασμένο έτος.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημιές 1,01 δισ. δολ. για το τελευταίο τρίμηνο, ενώ οι πωλήσεις της έχασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών. “Εστιάζουμε στην επιστροφή των 737 MAX σε πλήρη υπηρεσία”, δήλωσε ο επικεφαλής της  Boeing στο περιθώριο της παρουσίασης των αποτελεσμάτων.

-Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,3% στα 53,33 δολάρια ανά βαρέλι και ο χρυσός παράδοσης Φεβρουαρίου έκλεισε στα 1.570 δολάρια η ουγγιά, με κέρδη 0,04%.

Keywords
Τυχαία Θέματα