Μυρίζει μπαρούτι σε Θεσσαλονίκη – Πειραιά για ΠΑΟΚ – Σοβαρές παρενέργειες σε πολιτική – ποδόσφαιρο – Αποχή Σαμαρά λοιδωρείται από τον ΣΥΡΙΖΑ

Εθνικά θέματα σε πολύ κρίσιμη φάση, η οικονομία επιχειρεί να ανακάμψει, εκατομμύρια πολιτών χρωστάνε στις τράπεζες, δεκάδες χιλιάδες νέες και νέοι έφυγαν στο εξωτερικό για αναζήτηση της τύχης τους, αλλά στο “Ελλάντα” το θέμα είναι αν ο Σαββίδης έχει αγορασμένη και την Ξάνθη και αν έχει δίκιο η άδικο ο Μαρινάκης που ζητά επιτακτικά να εφαρμοστεί ο νόμος για υποβιβασμό των
δύο ομάδων!
Στη μέση του κυκλώνα η κυβέρνηση που τα έκανε μπάχαλο μη δίνοντας σημασία στο θέμα όταν πρωτο-ξεκίνησε να διαμορφώνεται και τώρα, έχει …πετύχει να την βρίζουν όλοι οι…θερμόαιμοι, Θεσσαλονίκης και Πειραιά…Εξελίξεις, που με τη λογική του οπαδισμού που διακατέχει χιλιάδες πολίτες και με την ελληνική “πατέντα” να είναι αρκετοί βουλευτές “εξαρτώμενοι” από τους παράγοντες μεγάλων ΠΑΕ, θέτουν σε σοβαρή αμφισβήτηση την ψηφισμένη από τη Βουλή (την πλειοψηφία της ΝΔ) τροπολογία, σύμφωνα με την οποία δεν υποβιβάζονται ομάδες (στην περίπτωση ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ) αλλά τιμωρούνται με αφαίρεση βαθμών στην περίπτωση πολυϊδιοκτησίας.ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ;

Σε σημείωμά του το ΑΜΠΕ, γράφει: Εκείνο που ουδείς μπορεί να προβλέψει, με τα έως τώρα ισχύοντα δεδομένα, είναι η εξέλιξη της υπόθεσης. Η κυβέρνηση νομοθέτησε, η Βουλή ψήφισε αλλά οι ποδοσφαιρικές αρχές δεν έχουν τοποθετηθεί ακόμη, κι αυτό είναι ένα πολύ βασικό ζητούμενο.

Ο επικοινωνιακός ορυμαγδός απ΄ όλες τις πλευρές δεν έχει απαντήσει ακόμη σε κανένα από τα ουσιαστικά ερωτήματα που έχουν ανακύψει. Πρώτα απ΄ όλα, πως θα περάσει η αλλαγή της ποινής στον πειθαρχικό κώδικα της ΕΠΟ και κατ΄ επέκταση πως θα εφαρμοστεί στην πράξη; Οποιαδήποτε αλλαγή απαγορεύεται μεσούσης της περιόδου, καθώς αυτό επισύρει ποινή έκπτωσης της διοίκησης. 

Αλλαγή μπορεί να γίνει μόνο με συγκατάθεση της FIFA, που όπως και η UEFA μέχρι τώρα τηρούν στάση αναμονής για το ζήτημα. Ένα θέμα πολύ σοβαρό για τις δύο υπερκείμενες ποδοσφαιρικές αρχές, τόσο ως προς την πολυϊδιοκτησία την οποία απαγορεύουν στο καταστατικό τους όσο και ως προς την πρωτοβουλία της Πολιτείας να νομοθετήσει, αφού αν δεχθούν αυτό που συμβαίνει μελλοντικά ενδέχεται να βρεθούν σε δυσχερή θέση σε ενδεχόμενες νέες παρεμβάσεις της εκάστοτε κυβέρνησης, για ανάλογα ποδοσφαιρικά ζητήματα μείζονος σημασίας.

Ο αθλητικός δικαστής πως θα εκδικάσει την υπόθεση ξανά, με πλαίσιο ποινών που δεν ορίζεται από τον πειθαρχικό κώδικα του ποδοσφαίρου; Ο νόμος, βάσει του οποίου θα εξετάσει το θέμα, προβλέπει ακόμη την ποινή υποβιβασμού στο παράρτημα το οποίο αφορά τις ποινές βάσει πορισμάτων της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού. 

Με την κατάργηση του υποβιβασμού για πολυϊδιοκτησία ανοίγει ο ασκός του Αιόλου και για άλλες σοβαρές περιπτώσεις, π.χ. για δωροδοκίες και «στημένα παιχνίδια», καθώς όποιος μπορεί να ασκήσει πολιτική πίεση, εφεξής θα ζητεί ισονομία. Ακόμη, πόσο δεοντολογικό είναι να συμμετέχουν στην ίδια διοργάνωση ομάδες με το ίδιο ιδιοκτησιακό καθεστώς; Πως εξασφαλίζεται η ακεραιότητα των διοργανώσεων και η έξωθεν καλή μαρτυρία, στοιχεία δομικά και θεμελιώδους σημασίας για το παραγόμενο ποδοσφαιρικό προϊόν;

Εν τέλει, πως μπορεί πια να παρεμποδιστεί ο οποιοσδήποτε ισχυρά οικονομικός παράγοντας ώστε να αποκτήσει τις μετοχές και άλλων ΠΑΕ και ύστερα ουσιαστικά να παίζει «φιλικούς» αγώνες; Οι απαντήσεις προσεχώς…

Θερμόαιμοι ΠΑΟΚ-τζήδες επιτέθηκαν στο γραφείο του βουλευτή Στ.Καλαφάτη

Η ΑΠΟΧΗ ΣΑΜΑΡΑ, ΟΙ ΕΞΗΓΗΣΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ«Ο κ. Αντώνης Σαμαράς ούτε έδωσε εξηγήσεις, ούτε του ζητήθηκαν, ούτε θα μπορούσαν να του έχουν ζητηθεί», ανέφεραν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφορικά με την απουσία του πρώην πρωθυπουργού στην ψηφοφορία για το ποδόσφαιρο κατά την οποία ο πρώην πρωθυπουργός όχι μόνο δεν ψήφισε αλλά ούτε έστειλε σχετική επιστολή.Από το Μέγαρο Μαξίμου σημειώνουν ότι «δεν ζητήθηκαν ποτέ εξηγήσεις» από τον πρώην πρωθυπουργό.Νωρίτερα, ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ Στ. Καλαφάτης δήλωσε ότι οι λόγοι της απουσίας του πρώην πρωθυπουργού από την ψηφοφορία που έγινε στη Βουλή για την τροπολογία που αφορά στο ποδόσφαιρο είναι προσωπικοί.Για το θέμα υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του κ. Σταύρου Καλαφάτη με τον Αντώνη Σαμαρά. Όπως ανέφερε ο Στ. Καλαφάτης, ο πρώην πρωθυπουργός είπε πως «οι λόγοι της απουσίας του ήταν προσωπικοί».ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΡΙΖΑΤην αποχή του πρώην πρωθυπουργού από την επίμαχη ψηφοφορία σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του Μητσοτάκη», σημειώνουν κύκλοι του κόμματος.

Οπως αναφέρουν, «ο αυτοεξευτελισμός της κυβέρνησης δεν έχει τέλος.  Σήμερα ο κ. Μητσοτάκης μέσω του εκπροσώπου του, ανακοίνωσε ότι όποιος δεν ψηφίσει την τροπολογία-παρωδία για το ποδόσφαιρο, θα διαγραφεί από τη ΝΔ. Προσπάθησε να μαζέψει τους βουλευτές του και να αποφύγει τον κοινοβουλευτικό διασυρμό, αλλά τελικά τα έκανε χειρότερα: Αυτός που αγνόησε την κομματική πειθαρχία ήταν ο κος Σαμαράς. Δεν θα θέλαμε να είμαστε στη θέση του κου Μητσοτάκη αυτές τις δύσκολες ώρες».

Η ΕΝΤΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ…

Ο ΠΑΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ

 Σε νέα καταγγελία για την ΕΕΑ και την διασύνδεση της με την ΠΑΕ Ολυμπιακός προχώρησε η ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει η ΠΑΕ ΠΑΟΚ: «Στις 20.01 στις 11:00 μ.μ. στα γραφεία του δικηγόρου κ.Τζουγανάτου σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες προσήλθε η κ.Σουλούκου, γενική διευθύντρια της ΠΑΕ ΟΣΦΠ, η οποία κατέθεσε την καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ και ήταν στη νομική ομάδα της ΠΑΕ ΟΣΦΠ για την υποστήριξή της, ο κ.Χατζησαββάογλου, νομικός της ΠΑΕ ΟΣΦΠ και ο κ.Μπραουδάκης, Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του κ. Αυγενάκη. Ο δικηγόρος κ.Τζουγανάτος συνδέεται με στενή φιλία με το μέλος της ΕΕΑ, κ.Φαραντούρη με τον όποιον είχε συναντηθεί πρωτύτερα. Θα κάνουμε επίσημη καταγγελία στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου σχετικά με αυτή την υπόθεση ζητώντας την άμεση διερεύνησή της με αίτημα την άρση των συνομιλιών και άνοιγμα καμερών ενώ τα στοιχεία που έχουμε είναι στη διάθεσή του».

    Ταυτόχρονα ανακοίνωση εξέδωσε και ο ΑΣ ΠΑΟΚ μετέχοντας στην διαδικασία υπεράσπισης της ΠΑΕ μετά τις πρόσφατες εξελίξεις και την απειλή τιμωρίας της πρωτοπόρου και πρωταθλήτριας ομάδας ποδοσφαίρου. 
    Στην ανακοίνωση αυτή ο ΑΣ ΠΑΟΚ, αναρωτιέται για ποιο λόγο δεν έχει γίνει ακόμη γνωστό το σκεπτικό της εισήγησης της ΕΕΑ.  Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΑΣ ΠΑΟΚ αναφέρει: «Αν ο ΠΑΟΚ, τράνεψε τόσο πολύ στην διάρκεια, της 94χρονης περήφανης ιστορίας του δεν ήταν για τους πολλούς τίτλους τους οποίους κατέκτησε αλλά τους πολύ περισσότερους τους οποίους αδίκως και σκοπίμως του «τσούρνεψαν».
    Αυτό άλλωστε κάνει τον ΠΑΟΚ μοναδικό και τον ΠΑΟΚτσή διαφορετικό από όλους τους άλλους οπαδούς. Ως εκ τούτου δεν αγγίζει το Σωματείο μας καμία εισήγηση οποιασδήποτε προκάτ-επιτροπής, ούτε πολιτικάντικοι χειρισμοί της νεοελληνικής υποκουλτούρας. Ο ΠΑΟΚ δεν ζήτησε και δεν ζητάει καμία χάρη, θεωρώντας εαυτόν ΑΘΩΟ. Η σημερινή φαρσοκωμωδία που διαδραματίστηκε στην βουλή των Ελλήνων με την εισαγωγή-υπερψήφιση της τροπολογίας-ντροπολογίας δεν μας αγγίζει και δεν μας ενδιαφέρει.
    Η παρούσα «κοινοποιείται» προς τους… θιασώτες της «κανονικότητας», προς γνώσιν και συμμόρφωση. Υ.Γ Προς τι η σπουδή να δημοσιοποιηθεί η εισήγηση της επιτροπής πέντε λεπτά μετά την έναρξη του αγώνα ΠΑΟΚ-Βόλος και 49 ώρες μετά δεν υπάρχει ακόμα έτοιμο το σκεπτικό της εισήγησης. Άραγε τι μας κρύβουν και που θέλουν να οδηγήσουν την κατάσταση;
    Υ.Γ2 Μήπως τελικά η σημερινή ντροπολογία υπερψηφίστηκε για να προστατέψει την κρατικοδίαιτη παραχαϊδεμένη ομάδα του ελληνικού δημοσίου και του προέδρου της ενόψει της δίκης για τα στημένα παιχνίδια που αρχίζει;;; τι όχι;;;…
    Υ.Γ4 Καλούμε τον κόσμο του ΠΑΟΚ στην συγκέντρωση της Καμάρας την Πέμπτη 30 Ιανουαρίου και ώρα 18:00. Μαζί για την ΠΑΟΚΑΡΑ μας! PAOKfamily!»

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΡΑΟΥΔΑΚΗ

Για… «λανθασμένη πληροφορία τους που ατυχώς δεν διασταυρώθηκε προτού δημοσιευθεί», κάνει λόγο ο υπεύθυνος Γραφείου Τύπου του κ. Αυγενάκη, Βαγγέλης Μπραουδάκης.

«Είναι απολύτως ψευδές ότι στις 20.01 στις 11.00 μ.μ. ή οποιαδήποτε άλλη ημέρα και ώρα βρέθηκα σε δικηγορικό γραφείο ή οπουδήποτε αλλού με τους κυρίους και την κυρία που αναφέρονται σε σχετική επίσημη ανακοίνωση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.
Ελπίζω ότι πρόκειται για παρεξήγηση, για λανθασμένη πληροφορία τους που ατυχώς δεν διασταυρώθηκε προτού δημοσιευθεί.
Αναμένω άμεση επανόρθωση».

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΕΠΙΜΕΝΕΙ ΓΙΑ ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟ

Για «μαύρη κηλίδα» στην ιστορία των ΠΑΟΚ και Ξάνθης κάνει λόγο με ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός, σχετικά με την υπόθεση πολυιδιοκτησίας και επισημαίνει ότι οι δύο ΠΑΕ θα πρέπει να υποβιβαστούν.

«Η ΠΑΕ Ολυμπιακός στις 3 Δεκέμβρη 2019 κατέθεσε καταγγελία ενώπιον της ΕΕΑ με ακλόνητα στοιχεία για την απόκτηση πραγματικού ελέγχου από εταιρείες συμφερόντων Σαββίδη στην ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ. Η ποινή για τις παρανομίες που καταγγείλαμε ήταν η αποβολή από το πρωτάθλημα.

Η μόνη αντίδραση της ΠΑΕ ΠΑΟΚ και του Ιβάν Σαββίδη ήταν ότι θα απαντήσουν με μηνύσεις και αγωγές για τις δήθεν ανυπόστατες κατηγορίες.

Έχουν περάσει 2 μήνες και καμία μήνυση ή αγωγή δεν έχουμε δει!

Στις 16 Ιανουαρίου 2020 εκδικάστηκε η υπόθεση στην ΕΕΑ, και οι ΠΑΕ ΠΑΟΚ και ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ όχι μόνο δεν προσέβαλαν τη νομιμότητα της Επιτροπής αλλά ούτε και τα αδιάσειστα στοιχεία που είχε η ΕΕΑ στη διάθεσή της και από τα οποία προέκυπταν απευθείας σχέσεις των εμπλεκομένων εταιρειών του Ι. Καλπαζίδη με τον ΠΑΟΚ και τους μετόχους του.

Και τότε καμία μήνυση ή αγωγή!

Στις 27 Ιανουαρίου, η ΕΕΑ εξέδωσε μια απόφαση/πόρισμα, επιβεβαιώνοντας ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ μέσω παρένθετων προσώπων ελέγχει την ΠΑΕ ΞΑΝΘΗ.

Η παραβίαση των διατάξεων για την πολυιδιοκτησία από τον ΠΑΟΚ και την ΞΑΝΘΗ αποδεικνύεται αδιαμφισβήτητα.

Αποδεικνύεται από την απόφαση της ΕΕΑ.

Αποδεικνύεται από τη στάση του ΠΑΟΚ, της ΞΑΝΘΗΣ και των εμπλεκόμενων προσώπων που αντί να προβούν σε νομικές ενέργειες με επιχειρήματα για τη δήθεν καθαρότητά τους, πέρασαν αμέσως στην αρένα του εθνικού διχασμού με απειλές, εκβιασμούς και ψέματα κατά πάντων.

Αλλά κυρίως αποδεικνύεται από την ίδια την Κυβέρνηση που με θεσμική εκτροπή, σε λιγότερο από 24 ώρες, άλλαξε το νόμο και τις ποινές γιατί ήταν ο μόνος τρόπος για να μην αποβληθούν από το πρωτάθλημα ο ΠΑΟΚ και η ΞΑΝΘΗ.

Και έτσι η ζωή θα συνεχιστεί και η κοινωνική συνοχή δεν θα διασαλευτεί, όταν ο φίλαθλος κόσμος θα βλέπει την 1η Μαρτίου 2020, την Ξάνθη να χάνει από τον ΠΑΟΚ στα Πηγάδια…. για να μπορεί ο ΠΑΟΚ αφού εκβιάζοντας, πέτυχε την μη αποβολή των ομάδων του (ΠΑΟΚ-ΞΑΝΘΗ) από το πρωτάθλημα, να διασαλεύει πάλι την κοινωνική συνοχή κάνοντας λόγο για… κλοπή πρωταθλημάτων.

Όλοι οι Έλληνες ξέρουν την αλήθεια: Ο ΠΑΟΚ και η Ξάνθη παρανόμησαν και πρέπει να υποβιβαστούν και να τιμωρηθούν παραδειγματικά. Και αυτό θα τους συνοδεύει πάντοτε ως μαύρη κηλίδα στην ιστορία τους».

Η Βουλή με 156 ψήφους κρατά ΠΑΟΚΞάνθη στην Super league

 
Keywords
θεσσαλονικη, πειραιας, ΠΑΟΚ, σαμαρας, συριζα, ποδοσφαιρο, παε παοκ, τραπεζες, ξανθη, μαρινακης, βουλη, νεα δημοκρατια, ορυμαγδός, επο, fifa, uefa, απε-μπε, ψηφοφορία, κος, νέα, εεα, ολυμπιακος, οσφπ, αθωο, super, Αντωνης Σαμαρας, στημενα, κυβερνηση εθνικης ενοτητας, νεα κυβερνηση, Καλή Χρονιά, σταυροι, ολυμπιακοί αγώνες, αλλαγη ωρας 2012, τελος του κοσμου, η ζωη, ξανα, βουλευτες, το θεμα, βουλη των ελληνων, επο, θεμα, ιβαν, οικονομια, οσφπ, παιχνιδια, πιεση, πλαισιο, σημερινη, φιλια, ψεματα, ωρα, uefa, αγωγη, αθωο, αλλαξε το, απε, απε-μπε, αφαιρεση, γινει, γραφεια, εγινε, εεα, ειπε, υπαρχει, εξελιξη, επικοινωνια, ετοιμο, ζωη, ζητα, ιδια, ιδιο, υποθεση, κυβερνηση, κυρια, κλοπη, κος, λογο, μαξιμου, μηνες, μητσοτακης, μηνυση, νομικη, μπε, ομαδα, ορυμαγδός, ουσιαστικα, παε παοκ, παε ολυμπιακος, πεμπτη, πειθαρχια, προκατ, σαββιδης, συγκεντρωση, στημενα παιχνιδια, σωματειο, χειροτερα, ψηφοφορία, ωρες, super, δικιο, εθνικα θεματα, fifa, ομαδες, πληροφοριες, θεματα, ξεκινησε
Τυχαία Θέματα