Wall Street: Πτώση από την νέα επιδείνωση των σχέσεων Δύσης-Ρωσίας

23:55 5/4/2022 - Πηγή: BankWars

Απώλειες στη Wall Street την Τρίτη. Οι νέες κυρώσεις κατά της Ρωσίας αλλά και η άνοδος της απόδοσης του 10ετούς ομολόγου που δείχνει επικείμενη “επιθετική” πολιτική από τη FED για τιθάσευση του πληθωρισμού, οδήγησαν στο αρνητικό για τις μετοχές κλίμα.

Νέες κυρώσεις στη Ρωσία φέρνουν οι φρικαλεότητες που αποκαλύφθηκαν στην πόλη Μπούτσα της Ουκρανίας με τα εκατοντάδες πτώματα αμάχων στους δρόμους μετά την αποχώρηση των ρωσικών δυνάμεων.

Ήδη το αμερικανικό

υπουργείο Οικονομικών ανακοίνωσε  ότι δεν επιτρέπει πλέον να διεκπεραιώνεται οποιαδήποτε πληρωμή σε δολάρια από ρωσικούς κρατικούς λογαριασμούς σε αμερικανικούς χρηματοπιστωτικούς θεσμούς για την εξυπηρέτηση του δημόσιου χρέους της Ρωσίας.

Νέος γύρος κυρώσεων από την Κομισιόν: Εμπάργκο σε άνθρακα και μπλόκο σε ρωσικά πλοία

ΥΦΕΣΗ;

Οι ΗΠΑ θα διολισθήσουν σε ύφεση το επόμενο έτος καθώς η Federal Reserve θα αυξάνει τα επιτόκια της για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, όπως εκτιμούν οι οικονομολόγοι της Deutsche Bank, David Folkerts-Landau και Peter Hooper, μεταδίδει το Bloomberg.

Σε μελέτη που έδωσαν στη δημοσιότητα, τα στελέχη της Deutsche Bank βλέπουν τη Fed να προχωρά σε αυξήσεις των επιτοκίων της κατά 50 μονάδες βάσης στις τρεις επόμενες συνεδριάσεις της καθώς η κεντρική τράπεζα θα κινείται για να φέρει τα επιτόκια της πάνω από το 3,5% μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους.

Ο Dow Jones έχασε 280,70 μονάδες – 0,80% και έκλεισε στις 34.641,18 μονάδες, ο  S&P 500 1,26% κλείνοντας στις 4.525,12 μονάδες και ο Nasdaq 2,26% κλείνοντας στις 14.204,17 μονάδες.

Ο τίτλος της Twitter Inc σημείωσε νέο άλμα 2% σήμερα μετά το χθεσινό ράλι του 27% στον απόηχο της γνωστοποίησης ότι ο επικεφαλής της Tesla, Έλον Μασκ απέκτησε μερίδιο 9,2% στην εταιρεία. Ο Μασκ ορίστηκε μέλος του Δ.Σ. της εταιρείας με τη θητεία του να ολοκληρώνεται το 2024.

ΤΑ ΕΥΡΩΠΑΙΚΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ

Με μεικτά πρόσημα έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια – Κέρδη στο Λονδίνο

Keywords
Τυχαία Θέματα