Wall Street: Νέα ρεκόρ S&P 500 και Nasdaq

S&P 500 και Nasdaq κατέγραψαν νέα ιστορικά υψηλά.

Ο Dow Jones σημείωσε άνοδο 0,03% κλείνοντας στις 34.292,29 μονάδες. Ο S&P 500 ενισχύθηκε, επίσης, 0,03% στις 4.291,80 μονάδες. Ο Nasdaq πσημείωσε άνοδο 0,19% και έκλεισε στις 14.528,33 μονάδες.

Το επενδυτικό ενδιαφέρον συγκέντρωσε μια συνέντευξη του προέδρου της Richmond Fed, Thomas Barkin μετά τις δηλώσεις

που έκανε την προηγούμενη εβδομάδα ότι η Federal Reserve θα πρέπει να προσέχει τον πληθωρισμό και να παρακολουθεί στενά τις τιμές. Ο Thomas Barkin δήλωσε ότι αν και έχει σημειωθεί πρόοδος στο μέτωπο του πληθωρισμό, η αμερικανική αγορά εργασίας δεν είναι ακόμα κοντά στα επίπεδα που ήταν πριν το ξέσπασμα της πανδημίας, προσθέτοντας ότι ο ίδιος θέλει να δει περαιτέρω πρόοδο πριν η κεντρική τράπεζα αρχίσει να μειώνει τις αγορές ομολόγων. “Νομίζω ότι έχουμε ακόμα πολύ δρόμο να διανύσουμε στο μέτωπο της απασχόλησης”, δήλωσε σε συνέντευξη στο MNI Market News.

Θα πρέπει να υπάρξει πρόοδος πριν αρχίσει ο περιορισμός των αγορών ομολόγων, πρόσθεσε ο πρόεδρος της Richmond Fed, παρά την άνοδο του πληθωρισμού πάνω από τον επίσημο στόχο του 2%.

Η United Airlines Holdings Inc. ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει 270 νέα αεροσκάφη Boeing και Airbus για τον στόλο της, στη μεγαλύτερη παραγγελία στην ιστορία της.

United Airlines: Ανακοινώθηκε η παραγγελία-μαμούθ 270 νέων αεροσκαφών – 25.000 προσλήψεις

Η Morgan Stanley ανακοίνωσε χθες ότι θα διπλασιάσει το τριμηνιαίο της μέρισμα στα 70 cents ανά μετοχή από 35 σεντς ανά μετοχή και θα αυξήσει τις επαναγορές ιδίων μετοχών.

Η εμπιστοσύνη των Αμερικανών στην οικονομία σημείωσε άλμα τον Ιούνιο,  στο υψηλότερο επίπεδο από το ξέσπασμα της κρίσης του κορονοϊού τον Μάρτιο του 2020. Ο δείκτης της καταναλωτικής εμπιστοσύνης έφθασε στο 127,3 τον Ιούνιο από 120 τον Μάιο. Οι αναλυτές σε δημοσκόπηση της WSJ τοποθετούσαν τον δείκτη στις 118,7 μονάδες. Ο δείκτης έχει συμπληρώσει έξι μήνες ανόδου.

Ανοδικά έκλεισαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Τυχαία Θέματα