Wall Street: Μικρά κέρδη μετά τις δηλώσεις Abdulaziz bin Salman

Μικρά κέρδη στη Wall Street μετά τις διαβεβαιώσεις της Σαουδικής Αραβίας ότι τα επίπεδα παραγωγής του πετρελαίου θα επιστρέψουν στα κανονικά τους επίπεδα μέχρι το τέλος του μήνα.

Βουτιά πετρελαίου στα 59,34 δολάρια μετά τις δηλώσεις του Abdulaziz bin Salman

Ωστόσο, το κλίμα παραμένει τεταμένο στη Μέση Ανατολή και οι γεωπολιτικοί κίνδυνοι δεν έχει εκλείψει καθώς η σύγκρουση ΗΠΑ

– Ιράν κλιμακώνεται επικίνδυνα. Αμερικανοί αξιωματούχοι που μίλησαν στο Reuters έκαναν λόγο για ξεκάθαρη εμπλοκή της Τεχεράνης, επισημαίνοντας ότι η επίθεση έγινε από το Ιράν και χρησιμοποιήθηκαν τόσο πύραυλοι Κρουζ όσο και μη επανδρωμένα αεροσκάφη.

Σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο θα βρίσκεται σ’ημερα στην Τζέντα όπου θα συναντηθεί με τον πρίγκιπα διάδοχο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν για «να συντονίσουν τις προσπάθειές τους για να αντικρούσουν την ιρανική επιθετικότητα στην περιοχή». Στη συνέχεια θα αναχωρήσει για το Άμπου Ντάμπι όπου την Πέμπτη θα έχει συνομιλίες με τον πρίγκιπα διάδοχο των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων Μοχάμεντ μπιν Ζαγιέντ.

Ο Dow Jones κέρδισε 33,98 μονάδες (0,13%) και έκλεισε στις 27.110,80 μονάδες. Ο Nasdaq κέρδισε 32,47 μονάδες (0,40%) στις 8.186,02 μονάδες. Ο S&P 500 κέρδισε 7,74 μονάδες (0,26%) και έκλεισε στις 3.005,70 μονάδες.

Η FED

Η διήμερη συνεδρίαση νομισματικής πολιτικής της FED θα λήξει αύριο και οι επενδυτές αναμένουν νέα  μείωση των επιτοκίων κατά 25 μονάδες βάσης. Αυτή θα είναι η δεύτερη διαδοχική μείωση των αμερικανικών επιτοκίων μετά τη μείωση του περασμένου Ιουλίου, επίσης κατά 25 μονάδες βάσης.

Πτώση στις ευρωαγορές με το «βλέμμα» σε Σαουδική Αραβία

Keywords
Τυχαία Θέματα