Wall Street: Άνοδος μετά το “δώρο” από την Τράπεζα της Αγγλίας (BoE)

“Δώρο” και στη Wall Street από την παρέμβαση της Τράπεζας της Αγγλίας, αφού σημειώθηκε και σημαντική πτώση των αποδόσεων των αμερικανικών ομολόγων.

Η Τράπεζα της Αγγλίας αποφάσισε να παρέμβει με πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων προκειμένου να προστατέψει την οικονομία από δημοσιονομικό σοκ, εξαιτίας της εκθετικής αύξησης του κόστους δανεισμού.

“Η

Τράπεζα θα πραγματοποιήσει προσωρινές αγορές μακροπρόθεσμων κρατικών ομολόγων του Ηνωμένου Βασιλείου από τις 28 Σεπτεμβρίου. Σκοπός των αγορών αυτών είναι η αποκατάσταση των ομαλών συνθηκών της αγοράς”, ανέφερε στην ανακοίνωσή της, υπογραμμίζοντας μάλιστα ότι “το επίπεδο των αγορών θα ανέλθει σε οποιαδήποτε κλίμακα είναι απαραίτητη για να επιτευχθεί το αποτέλεσμα αυτό”.

Η απόδοση του 10ετούς τίτλου των ΗΠΑ διαμορφώθηκε  στο 3,712%, έχοντας νωρίτερα σπάσει το φράγμα του 4% για πρώτη φορά μετά τη χρηματοπιστωτική κρίση του 2008.

Ο Dow Jones κέρδισε 1,88% και έκλεισε στις 29.683,74 μονάδες. 

Ο S&P 500 με κέρδη 1,91%  έκλεισε στις 3.716,82 μονάδες

Ο Nasdaq με κέρδη 2,05% έκλεισε στις 11.051,64 μονάδες.

—Το εμπορικό έλλειμμα των ΗΠΑ σε αγαθά συρρικνώθηκε τον Αύγουστο κατά 3,2% στα $87,4 δισ. από 90,2 δισ. δολ. τον Ιούλιο μετά το ράλι του δολαρίου.

H BoE οδήγησε σε μικρά κέρδη τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

Keywords
Αναζητήσεις
rss
Τυχαία Θέματα