WALL: Που θα πάνε οι αμερικανικές μετοχές – Έρχεται μεγάλη διόρθωση;

Μπορεί οι περισσότεροι επενδυτές να ποντάρουν σε συνέχιση της πορείας ανάκαμψης της Wall Street, υπάρχουν όμως και κάποιοι που προειδοποιούν πως πως πρόκειται να υπάρξει διόρθωση ακόμη πάνω από 20%.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα μεγαλοεπενδυτών που κρούουν κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου:

Marc Faber: «Βρισκόμαστε μέσα σε μια γιγαντιαία χρηματοοικονομική φούσκα που ενδέχεται να σπάσει οιαδήποτε μέρα τώρα»

Mark Spitznage: «Δεν έχουμε το δικαίωμα να εκπλαγούμε από μια βίαια και επικείμενη κατάρρευση της χρηματιστηριακής αγοράς»

Carl Icahn: «Οφείλει κανείς
να προετοιμάζεται για μια βαθιά πτώσης των διεθνών αγορών»

Και το marketwatch με τη σειρά του υπενθυμίζει πως από το Μάρτιο του 2009 οι τιμές των δεικτών έχουν καταγράψει «άλμα» +300% που σημαίνει πως οι μετοχές είναι κατά κόρον υπερτιμημένες και αφετέρου, πως το προσδοκώμενο περιθώριο ανόδου είναι περιορισμένο.Αναλυτές όπως η Goldman Sachs πάντως προβλέπουν πως τα κέρδη ανά μετοχή του S&P 500 θα ενισχυθούν κατά 5% εντός του επόμενου έτους. Στο ίδιο μήκος κύματος μέχρι στιγμής και η πλειονότητα των επενδυτών που ευελπιστεί διαρκώς σε άνοδο των χρηματιστηριακών δεικτών. Σε κάθε περίπτωση η άνοδος συνεχίζεται…

ΑΓΟΡΕΣ: Νέα ιστορικά υψηλά για Dow και S&P – Κάτω το πετρέλαιο, πάνω ο χρυσός

Σε νέα ιστορικά υψηλά έκλεισαν οι δείκτες Dow Jones και S&P εν αναμονή των πρακτικών της Fed. Ικανοποίησαν τα οικονομικά στοιχεία στις ΗΠΑ.

Ο Dow Jones ενισχύθηκε 0,23% στις 17.687,82 μονάδες, ο S&P κατέγραψε κέρδη 0,51%στις 2.051,80 μονάδες και ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 0,67% στις 4.702,44 μονάδες.

Λίγο πριν το πέρας της συνεδρίασης, το δικαίωμα της Εθνικής Τράπεζας διαμορφωνόταν στα 2,25 δολ., σημειώνοντας άνοδο 3,2% και το δικαίωμα της Coca Cola κινήθηκε υψηλότερα 0,7% στα 21,67 δολ.

-Η τιμή του πετρελαίου για άλλη μια μέρα κινήθηκε χαμηλότερα προβληματίζοντας του αναλυτές που θεωρούν την πτώση, ένδειξη παγκόσμιας οικονομικής επιβράδυνσης.Το πετρέλαιο υποχώρησε 1,6% στα 74,43 δολάρια ανά βαρέλι.

– Η τιμή του χρυσού σημείωσε άνοδο 1% στα 1.195 δολ. η ουγγιά.

Keywords
Τυχαία Θέματα