WALL STREET: Λεφτά στην κατάρρευση του S&P500 “σπρώχνει” ο Τζ. Σόρος

Σε πτώση του S&P 500 στη Wall Street στοιχηματίζει ο μεγαλοεπενδυτής George Soros.

Η Soros Fund Management έχει αυξήσει τη θέση put στο δείκτη – στοίχημα ότι η αγορά θα κινηθεί χαμηλότερα – στα υψηλότερα επίπεδα μέχρι σήμερα, σε όρους τόσο αξίας όσο και ποσοστού επί του συνολικού χαρτοφυλακίου επενδύσεων, καθώς το στοίχημα

σε πτώση του δείκτη αυξήθηκε 605% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Ωστόσο, ο Soros αύξησε τις θέσεις του στις μετοχές της Apple και του Facebook, ενώ το χαρτοφυλάκιό του αποτελείται κυρίως από μετοχές.

Το χρηματιστηριακό site Bullion Baron υπογραμμίζει ότι ενδεχομένως η θέση αυτή να αποτελεί hedging έναντι των θέσεων που έχει σε μετοχές του δείκτη, ή, όπως επισημαίνει, ο Soros ανησυχεί πραγματικά για κάτι ( ίσως για την Κίνα, στην οποία έχει αναφερθεί το hedge fund ως “αβεβαιότητα” νωρίτερα φέτος).

Στις υπόλοιπες κινήσεις του μεγαλοεπενδυτή το β’ τρίμηνο, αξιοσημείωτη θεωρείται η τοποθέτηση στην αργεντίνικη πετρελαϊκή YPF, στην οποία πλέον το fund ελέγχει τίτλους αξίας 450 εκατ. δολαρίων, ενώ απέκτησε σημαντικό μερίδιο και στην ασφαλιστική AIG. Μείωσε δε τη συμμετοχή του στην φαρμακευτική Teva.

Πάντως, αναλυτές όπως αυτοί της Barclays, προβλέπουν άνοδο του S&P 500 κατά μόλις 1% έως το τέλος του έτους. Μάλιστα, κάνουν λόγο για μείωση της μέσης ετήσιας ανόδου για το δείκτη στο 3% την επόμενη δεκαετία.

Keywords
Τυχαία Θέματα