Super League: Πήρε φωτιά το πρωτάθλημα μετά τη νίκη του Παναθηναϊκού – Πρώτος ο ΠΑΟΚ

02:56 4/4/2024 - Πηγή: BankWars
Super League: Ο ΠΑΟΚ, που λύγισε με ανατροπή τη Λαμία, στην κορυφή, μετά την ήττα της ΑΕΚ στη Λεωφόρο από τον Παναθηναϊκό με 2-1. – Σε απόσταση ενός βαθμού η ΑΕΚ από τον ΠΑΟΚ
– Οι «πράσινοι» μείωσαν στους 4 βαθμούς τη διαφορά από την 1η θέση – Μείον 6 ο Ολυμπιακός από την 1η θέση, μετά τη νίκη του με 3-0 επί του Άρη.

Κυριακή 7 Απριλίου

17:00 Λαμία – Ολυμπιακός19:30 Άρης – Παναθηναϊκός20:30 ΑΕΚ – ΠΑΟΚ

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ-ΑΕΚ 2-1

Με τον Φώτη Ιωαννίδη να κάνει πολύ μεγάλη εμφάνιση, ο Παναθηναϊκός αν και βρέθηκε πίσω στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό, κατάφερε να «γυρίσει» το παιχνίδι και να επικρατήσει 2-1 της ΑΕΚ, σε ένα καταπληκτικό σε ένταση και πάθος ματς. Τα γκολ των Μπακασέτα (32’) και Ιωαννίδη (34’) «υπέγραψαν» την «πράσινη» νίκη, που κράτησε «ζωντανό» τον Παναθηναϊκό στη διεκδίκηση του τίτλου, μειώνοντας την απόσταση στους 4 βαθμούς από τον ΠΑΟΚ και στους 3 από την ΑΕΚ.

Η ΑΕΚ πήρε προβάδισμα στο σκορ μόλις στο 5ο λεπτό με τον Βίντα, με τον Παναθηναϊκό να βιώνει ένα… deja vu του προ τριών ημερών αγώνα με τον ΠΑΟΚ, όπου βρέθηκε πίσω με 0-1 στο 2ο λεπτό. Από σέντρα του Γιόνσον στο δεύτερο δοκάρι, ο Χουάνκαρ κάλυψε την μπάλα με το σώμα του για να βγει άουτ. Ο Ελίασον όμως που… καιροφυλαχτούσε την έκλεψε, γύρισε προς τον Βίντα που δεν αστόχησε κάνοντας το 0-1 σε ένα απ’ τα πιο εύκολα γκολ της καριέρας του.

Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να αντιδράσει άμεσα και στο 10’ ο Ιωαννίδης βγήκε μπροστά απ’ τον Βίντα, γύρισε την μπάλα προς τον Μπερνάρ, όμως το τελείωμα του Βραζιλιάνου χτύπησε στη ρίζα του δεξιού δοκαριού του Αθανασιάδη κι ακολούθως η μπάλα απομακρύνθηκε.

Στο 12’ ο Λιβάι Γκαρσία έγινε κάτοχος της μπάλας στα δεξιά, γύρισε προς τον ανενόχλητο Τσούμπερ, ο οποίος έκανε μια ντρίμπλα πάνω στον Χουάνκαρ (που πρόλαβε να τον κλείσει) όμως το πλασέ του έφυγε ελάχιστα έξω.
Ο Μπακασέτας στο 19’ πήγε να αιφνιδιάσει με μακρινή εκτέλεση φάουλ τον Αθανασιάδη που μπλόκαρε σε δύο χρόνους, ενώ στο 25’ ο αρχηγός της Εθνικής Ομάδας σκόραρε με κεφαλιά, αλλά το τέρμα του δεν κατακυρώθηκε καθώς υπήρξε οφσάιντ στο ξεκίνημα της φάσης.

Στο 32’ ο Φώτης Ιωαννίδης έκλεψε τη μπάλα απ’ τον Μουκουντί, μπήκε στην περιοχή και έκανε το σουτ με τον Αθανασιάδη να απομακρύνει τη μπάλα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Αράο που έδωσε μεμιάς στον Μπακασέτα ο οποίος επιχείρησε το σουτ έξω απ’ την περιοχή και νίκησε τον Αθανασιάδη ισοφαρίζοντας για τον Παναθηναϊκό.

Δύο λεπτά μετά (34’) ο Παναθηναϊκός έκανε και την ανατροπή. Από μακρινή μπαλιά του Ακαϊντίν, ο Ιωαννίδης πίεσε τον Μουκουντί, του έκλεψε την μπάλα και… την έσκαψε πάνω από τον Αθανασιάδη, κάνοντας το 2-1 για τους «πράσινους».

Στο δεύτερο ημίχρονο ο ρυθμός έπεσε, με τον Παναθηναϊκό να χάνει την πρώτη ευκαιρία στο 55’ όταν από πάσα του Μπακασέτα προς τον Ιωαννίδη, ο φορ του «τριφυλλιού» σήκωσε την μπάλα κι έκανε το σουτ με τη μία, το οποίο πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Αθανασιάδη.

Η ΑΕΚ είχε τη δική της καλή στιγμή στο 65’ όταν από σέντρα σουτ, η μπάλα κατέληξε στον Αραούχο, ο οποίος έκανε την προβολή μέσα απ’ τη μικρή περιοχή, αλλά ο Ντραγκόφσκι μπλόκαρε σταθερά.

Στο 73’ ο Μπερνάρ έκλεψε την μπάλα, την έδωσε με τη μία στον Ιωαννίδη που μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από την εστία του Αθανασιάδη. Ο Παναθηναϊκός (με τον Αράο να γυρίζει τρίτος στόπερ) έδωσε στη συνέχεια χώρο στην ΑΕΚ η οποία όμως δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους μπροστά απ’ την περιοχή των «πράσινων».

Στο 90’+2’ σε απευθείας εκτέλεση φάουλ του Γκατσίνοβιτς, ο Ντραγκόφσκι έδιωξε εντυπωσιακά στη γωνία του και κράτησε τη μεγάλη νίκη για τον Παναθηναϊκό ως το τέλος.

Διαιτητής: Κλαούντιο Περέιρα (Πορτογαλία)
Κίτρινες: 71’ Μπερνάρ, 85’ Ιωαννίδης, 89’ Ακαϊντίν – 25’ Σιμάνσκι, 27’ Γιονσόν

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Φατίχ Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Κώτσιρας, Γεντβάι, Ακαϊντίν, Χουάνκαρ (61’ Μλαντένοβιτς), Αράο, Τσέριν (88’ Βιλένα), Βέρμπιτς (61’ Μαντσίνι), Μπακασέτας (88’ Ρουμπέν Πέρεθ), Μπερνάρ (79’ Λημνιός), Ιωαννίδης.
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα, Βίντα, Μουκουντί, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (57’ Πινέδα), Γιόνσον (70’ Άμραμπατ), Ελίασον, Τσούμπερ (57’ Γκατσίνοβιτς), Μάνταλος (57’ Αραούχο), Λιβάι Γκαρσία (57’ Πόνσε).

ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΦΗ Ο ΠΑΟΚ

Ανατρέποντας την εις βάρος του κατάσταση, αλλά χωρίς να εντυπωσιάσει με την απόδοσή του, ο ΠΑΟΚ επικράτησε με 3-1 της Λαμίας στην Τούμπα.

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν στη νίκη με τα γκολ των Γιάννη Μιχαηλίδη (45’+1’) και Στέφαν Σβαμπ (70’, 88’πέν.), με τους Φθιώτες να είναι εξαιρετικοί στο πρώτο μέρος και να ανοίγουν το σκορ με τον Ρούμπεν Μαρτίνεθ (7’). Ωστόσο, δεν άντεξαν…

Οι φιλοξενούμενοι πέτυχαν τον απόλυτο αιφνιδιασμό στην Τούμπα. Σε μία φαινομενικά ακίνδυνη πάσα που έμοιαζαν να ελέγχουν Ντομινίκ Κοτάρσκι και Τόμας Κεντζιόρα, κανείς δεν έκανε δική του την μπάλα που έφτασε στον Μαρτίνεθ, ο οποίος… ευχαρίστησε για το 0-1 στο 7’. Θέλοντας να εκμεταλλευτεί το σάστισμα των γηπεδούχων, η Λαμία απείλησε και με δεύτερο γκολ, με τον Μιχαηλίδη να διορθώνει το αρχικό του λάθος και να προλαβαίνει τον Σωτήρη Τσιλούλη στο 12’.

Τρία λεπτά αργότερα ο τελευταίος νίκησε με υπέροχο πλασέ τον Κοτάρσκι, ωστόσο υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ – το οποίο επιβεβαίωσε το VAR. Το κρεσέντο των παικτών του Λεωνίδα Βόκολου, που θύμισε την προ τριημέρου εμφάνιση του πρώτου ημιχρόνου απέναντι στον Άρη, συνεχίστηκε.

Στο 18’ κι έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Βίκιντας Σλίβκα αστόχησε από κοντά με το κεφάλι. Στο 20’, ωραία συνεργασία των Τσιλούλη, Σλίβκα αλλά ο Τόσιο Λέικ πλάσαρε άστοχα από εξαιρετικά πλεονεκτική θέση ενώ άστοχο ήταν και το σουτ του Τσιλούλη στο 28’.

Ωστόσο, οι «ασπρόμαυροι» στάθηκαν τυχεροί. Στην πρώτη, ουσιαστικά, τελική τους προσπάθεια, έφτασαν στο 1-1, από στατική φάση. Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς εκτέλεσε και ο Μιχαηλίδης με κεφαλιά νίκησε τον Κοσέλεφ. Παρά την ισοφάριση, ο Ραζβάν Λουτσέσκου προχώρησε σε τρεις αλλαγές στην ανάπαυλα, αφουγκραζόμενος την κακή εικόνα της ομάδας του. Και δικαιώθηκε τα μέγιστα…

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους, οι γηπεδούχοι πίεσαν, με τον Άλι Σαμάτα με το κεφάλι να σπαταλά σημαντική ευκαιρία έπειτα από τη σέντρα του Τάισον. Στο 65’ ο Κοσέλεφ έκανε διπλή επέμβαση σε προσπάθειες των Ζίβκοβιτς και Τάισον, αλλά πέντε λεπτά αργότερα, η επιθετικότητα του ΠΑΟΚ επιβραβεύτηκε με μια άλλη αλλαγή, τον Σβαμπ. Ο Αυστριακός με σουτ έξω από την περιοχή έπειτα από πάσα του Ζίβκοβιτς, νίκησε τον Κοσέλεφ για το 2-1.

Τέσσερα λεπτά πριν το τέλος, ο Γιώργος Κορνέζος υπέπεσε σε πέναλτι πάνω στον Σαμάτα, με τον Σβαμπ να ευστοχεί στην εσχάτη των ποινών για το 3-1. Που ήταν και το τελικό σκορ, αφού στις καθυστερήσεις η προσπάθεια του Αμπντούλ Ραχμάν Μπάμπα σταμάτησε στο δοκάρι.

Ο ΠΑΟΚ με τη νίκη αυτή πέρασε στην πρώτη θέση, εν αναμονή και το αθηναϊκού ντέρμπι, και την ερχόμενη Κυριακή θα πάει στη Νέα Φιλαδέλφεια για να παίξει… το μισό τίτλο απέναντι στην ΑΕΚ. Η δε Λαμία υποδέχεται τον Ολυμπιακό αναζητώντας το πρώτο θετικό αποτέλεσμα στα Play Off.

Διαιτητής: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

Κίτρινες: Τζανετόπουλος, Σαντάνα, Τσιλούλης.

Οι συνθέσεις:

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (81’ Ζάστρε), Μιχαηλίδης, Κεντζιόρα, Ράφα Σοάρες (46’ Μπάμπα), Τσιγγάρας (46’ Μεϊτέ), Οζντόεφ (65’ Σβαμπ), Κωνσταντέλιας, Ντεσπόντοφ (46’ Τάισον), Α. Ζίβκοβιτς, Σαμάτα.

ΛΑΜΙΑ (Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεφ, Φερέιρα, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Κορνέζος, Νούνιες (46’ Σαντάνα), Τζανδάρης (90’ Βασιλαντωνόπουλος), Τσιλούλης, Μαρτίνεθ (87’ Τόσιτς), Τόσιο (78 Στάνκο), Σλίβκα (78’ Μάλτσι).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ-ΑΡΗΣ 3-0

Ο Ολυμπιακός επιζητούσε να βγάλει αντίδραση μετά τις δύο ήττες στις πρώτες δύο αγωνιστικές των πλέι οφ και τα κατάφερε, καθώς χωρίς να χρειαστεί να φορτσάρει επιβλήθηκε του Άρη με 3-0 στο «Γ. Καραϊσκάκης».

Η ομάδα της Θεσσαλονίκης προερχόταν από δύο συνεχείς νίκες στη διαδικασία αλλά είδε το σερί της να σταματάει την τρίτη ημέρα των πλέι οφ κι έφυγε από το Φάληρο με μια ευρείας έκτασης ήττα.

Το παιχνίδι ξεκίνησε ιδανικά για τους «ερυθρόλευκους», που βρήκαν το γκολ στην πρώτη τελική τους. Ήταν στο 6ο λεπτό όταν ο Φορτούνης με σέντρα ακριβείας από δεξιά επέτρεψε στον Ελ Κααμπί να βρει δίχτυα για 16η φορά στο εφετινό πρωτάθλημα και να ανοίξει το σκορ.

Με το 1-0 από νωρίς οι γηπεδούχοι έλεγξαν τον αγώνα, χάνοντας κι άλλες ευκαιρίες για να ένα δεύτερο γκολ, με αποκορύφωμα την επιπολαιότητα του Ελ Κααμπί στο 41ο λεπτό, όταν εκτελώντας το πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Μπράμπετς στο 39΄ προσπάθησε να σκοράρει αλά Πανένκα αλλά ο Κουέστα δεν ξεγελάστηκε, έμεινε όρθιος και είδε την μπάλα να καταλήγει στην αγκαλιά του!

Ενδιάμεσα, μια κεφαλιά του Κάρμο που πήδησε ολομόναχος σε εκτέλεση κόρνερ έφυγε άουτ, στο 31΄ το πλασέ του Έσε σε γύρισμα του Φορτούνη κόντραρε και έφυγε κόρνερ, ενώ από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι είχαν μοναδική στιγμή εκείνη στο 2ο λεπτό, με ένα άστοχο σουτ του Οντουμπάτζο.

Με το αγωνιστικό μοτίβο να μην διαφοροποιείται στο δεύτερο ημίχρονο, ο Ολυμπιακός απείλησε στο 54΄ με τον Γιόβετιτς (απέκρουσε ο Κουέστα) και διπλασίασε με την συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα χάρη στο συρτό σουτ του Ποντένσε εκτός περιοχής.

Δέκα λεπτά αργότερα ο βιρτουόζος Πορτογάλος εξτρέμ επιδίωξε και πήρε κίτρινη κάρτα για να συμπληρώσει το όριο και να εκτίσει την ποινή του στον επόμενο αγώνα, απέναντι στη Λαμία.

Με τη συνέχεια του παιχνιδιού να έχει αποκτήσει πια διαδικαστικό χαρακτήρα, ο Καρβάλιο έβαλε το «κερασάκι στην τούρτα» στο 89ο λεπτό αξιοποιώντας με κοντινό πλασέ το γύρισμα του Ρίτσαρντς από αριστερά.

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ερίκ Βατελιέ (Γαλλία)

ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Έσε, Ποντένσε – Μπράμπετς, Ζιλ

ΟΙ ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (86΄ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ρίτσαρντς, Έσε, Τσικίνιο, Ποντένσε (71΄ Ζέλσον Μάρτινς), Φορτούνης (71΄ Μασούρας), Γιόβετιτς (82΄ Καρβάλιο), Ελ Κααμπί (82΄ Ελ Αραμπί)

ΑΡΗΣ (Άκης Μάντζιος): Κουέστα, Οντουμπάτζο, Ρόουζ (46΄ Φαμπιάνο), Μπράμπετς, Μοντόγια, Ζιλ (46΄ Γκαρθία), Βερστράτε, Σουλεϊμάνοφ (78΄ Φετφατζίδης), Νταρίντα, Σαβέριο (46΄ Ζαμόρα), Μορόν (67΄ Ανσαριφάρντ)

Keywords
Αναζητήσεις
super-league-pire-fotia-to-protathlima-meta-ti-niki-tou-panathinaikou--protos-o-paok.htm
Τυχαία Θέματα